21.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 30, 2023
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTStartup-urile din zona de tehnologie fondate de femei pot primi finanţări în...

Startup-urile din zona de tehnologie fondate de femei pot primi finanţări în cadrul programului Step Forward

Programul de preaccelerare Step Forward este dedicat startup-urilor din zona de tehnologie ce au în spate cel puţin un antreprenor de sex feminin. În cadrul programului, acestea pot atrage investiţii şi se pot dezvolta, spun Giorgiana Vlăsceanu şi Liviu Cadariu, program manager în cadrul programului Step Forward.

”Step Foreward este un program de preaccelerare pentru femeile care deţin un startup în tehnologie. Pe parcursul programului îi punem pe antreprenorii la început de drum în contact cu persoane din domeniul de IT din România. Avem peste 47 de mentori din IT care au ca obiectiv să îi ajute să îşi definească planul de afaceri şi să înveţe pe diferite arii de business, precum vânzări, marketing, investiţii, diverse verticale de care are nevoie un business la început de drum pentru a scala şi a merge mai departe către o rundă de investiţii sau spre o nouă rundă de accelerare”, a spus Liviu Cadariu.

În cadrul programului sunt acceptate atât persoane cu idei de business şi  antreprenori care abia au pus pe picioare un business ce activează în zona de IT, dar şi persoane care sunt la început să vor să îşi valideze prototipurile sau ideile de business.

”Acceptăm şi persoane cu idei de business şi startup-uri, chiar şi persoane care se află cu produsul sau serviciul la nivel de prototip. Programul ţine şase săptămâni, este dedicat echipelor diverse de startup-uri tech. Echipele trebuie să aibă minim un fondator de gen feminin. În cele şase săptămâni ne propunem să îi ajutăm să atragă investiţii, îi punem în contact cu investitori şi apoi îi ajutăm să scaleze produsul sau serviciul”, a spus Giorgiana Vlăsceanu.

În cadrul programului antreprenorii vor participa, în cele şase săptămâni, la diverse workshop-uri, întâlniri cu diverşi mentori pentru a dezvolta planuri de business care să atragă şi finanţare şi diverse sesiuni în care echipele se vor întâlni cu mentori în cadrul unor întâlniri fulger, spun cei doi reprezentanţi ai programului.

”Ca parte din activităţile incluse în program avem investitori care să îi înveţe pe antreprenori care sunt paşii care trebuie făcuţi pentru a primi o rundă de investiţie. De altfel, legătura cu mentorii din timpul programului face ca timpul în care primeşti o investiţie să se reducă. Fiind un proces de lungă durată care trebuie făcut din timp, pentru că durează între 3 şi 6 luni, cunoştinţele legate de atragerea finanţării trebuie consolidate de la începutul unui business”, susţine Liviu Cadariu.

Programul Step Forward va avea loc între 14 octombrie şi 25 noiembrie, iar în cadrul lui vor fi selectate 10 echipe participante. De altfel, programul este dezvoltat în parteneriat cu Google For Startups şi este susţinut de Ambasada Americii. Activităţile se vor desfăşura la Tech Hub Bucureşti.

”Motivaţia noastră a fost să aducem cât mai mulţi mentori şi persoane cu influenţă din zona de startup-uri. Sunt din ce în ce mai multe startup-uri care accesează inteligenţa artificială, se vorbeşte foarte mult despre viitor, despre roboţi, dar cred că este important să ne gândim la ce se întâmplă în prezent, ce ne-ar ajuta acum să putem construi un business sustenabil”, a adăugat Giorgiana Vlăsceanu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments