web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Timişoara cumpără 7 tramvaie noi cu peste 20 mil. euro de la Uniunea Europeană

Timişoara cumpără 7 tramvaie noi cu peste 20 mil. euro de la Uniunea Europeană

Municipalitatea din Timişoara a câştigat un proiect european de aproximativ 96,3 mil. lei (peste 20 mil. euro), din care aproape 47 mil. lei (9,9 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru achiziţia a şapte tramvaie noi, cu o capacitate de minimum 170 de locuri.

Durata de implementare a proiectului este de 43 de luni. Primăria din Timişoara a mai câştigat în luna iulie a acestui an încă un proiect european, de 96,4 mil. lei (20,4 mil. euro), din care peste 79,3 mil. lei (16,8 mil. euro) reprezintă fonduri nerambursabile, pentru achiziţia a încă 7 tramvaie noi.

”Noile vehicule vor fi echipate cu instalaţii de aer condiţionat, încălzire prin conversie şi încălzire prin conducţie termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulaţie, sisteme de informare a călătorilor, sisteme audio-video pentru publicitate şi de supraveghere video pentru siguranţa călătorilor, precum şi sisteme de monitorizare şi de e-ticketing”, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectul câştigat de primăria din Timişoara este finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4e, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio-POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 516 proiecte, în valoare totală de 885,65 milioane euro, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 714,42 milioane euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW