9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Preh România a avut afaceri de 128,5 mil....

Producătorul de componente auto Preh România a avut afaceri de 128,5 mil. euro în S1/2019, plus 24%

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 128,5 mil. euro, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, scrie Ziarul Financiar.

Preh România şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 270 mil. euro. În 2018, compania a avut o cifră de afaceri de peste 1 mld. lei (226,7 mil. euro) şi un număr mediu de 1.533 de angajaţi, po­tri­vit datelor de la Ministerul Finanţelor.

”Factorii care au susţinut cifra de afaceri în primul semestru din acest an au fost stabilitatea şi creşterea comenzilor din partea clienţilor tradiţionali, cât şi proiectele noi. Ponderea exporturilor din totalul cifrei de afaceri realizată în primul semestru a fost de 92%”, a spus Mihaela Forgaciu, general manager şi administrator al Preh România, citată de ZF.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control ale climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes. Noii clienţi ai companiei sunt fac parte din grupul Volkswagen i.e., locaţia Volkswagen Slovacia, dar şi din cadrul grupului Joyson Safety Systems.

Preh România dispune la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în urmă cu trei ani o nouă unitate de 13.000 mp, destinată produc­ţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente elec­tronice).

Preh România şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 21 mil. euro pentru achiziţionarea de noi utilaje (o linie suplimentară de lăcuire, utilaje de injectare mase plastice multi component, linii de asamblare şi testare), dar şi pentru extinderea suprafeţei de producţie. Anul trecut, compania a investit 23 mil. euro în utilaje şi linii speciale, în vederea creşterii capacităţii de producţie.

Compania avea la finalul lunii august 1.800 de angajaţi, intenţionând să mai recruteze până la finalul acestui an încă 150 de oameni, în special ingineri, operatori asamblare, controlori calitate şi stivuitorişti. Comapania deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments