23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de lenjerie intimă Uniconf din Sălaj vrea să-şi deschidă magazine proprii

Producătorul de lenjerie intimă Uniconf din Sălaj vrea să-şi deschidă magazine proprii

Producătorul de lenjerie intimă Uniconf din Sălaj şi-a bugetat pen­tru acest an o creştere a cifrei de afa­ceri de doar 3%, de câteva ori mai lentă decât în anii anteriori. Firma Uni­ver­sal Co, cea care ope­rează businessul Uniconf, a obţinut în 2018 afaceri de 26,3 mil. lei, plus 6% faţă de 2017. Producătorul şi-a dublat businessul în perioada 2012-2018, avansul businessului fiind constant în această perioadă.

”Se simte un recul al businessului, lumea nu mai consumă. Observăm acest lucru atât în România, cât şi în Ungaria sau în Occi­dent, e un trend care vine dinspre Germa­nia. Muncim de 3-4 ori mai mult pentru acelaşi rezultat”, spune Andrei Pădurean, manager operaţional al companiei, citat de Ziarul Financiar.

Executivul este de părere că salariile în România au crescut, însă avansul preţurilor a fost chiar mai rapid, aşa că se simte o lipsă a apetitului de consum. Mai mult, majorările salariale din unele industrii au trimis clienţii către alte pieţe, iar cel mai concludent exem­plu este chiar cel al industriei textile, cunos­cută pentru că plătea printre cele mai mici sa­larii din economie. Mai exact, creşterea sala­riu­lui minim, cel cu care erau plătite multe din­tre croitoresele din România, a dus la majorări de preţuri la client, iar acest lucru i-a determinat pe unii retaileri gigantici să se mute tot mai mult către Asia, unde un angajat din industria textilă câştigă chiar şi sub 100 de dolari.

”Suntem prezenţi în aproape toate marile reţele, precum Cora, Auchan, Selgros, Carrefour sau Kaufland. Nu suntem în Lidl, ei preferă să aducă din import. Suntem şi în Auchan în Ucraina, în Kaufland Croaţia şi în Metro Republica Moldova. Executivul român spune că în fiecare dintre aceste reţele compania a intrat direct, după ce a negociat direct la sursă, şi nu prin intermediul oficialilor locali ai fiecărui retailer în parte.

În total, produsele Uniconf ajung în circa 1.500 de magazine din România, dintre care doar 300 din comerţul modern, iar restul sunt mica distribuţie, adică acei comercianţi cu 1-2 magazine independente.

Compania se gândeşte să deschidă propriile puncte de retail, unde să vândă doar lenjerie Uniconf. Primele magazine ar putea fi deschise în 2020. Primul oraş vizat este Clujul, pentru că poate fi monitorizat atent businessul, urmând apoi ca expansiunea să vizeze Bucureştiul, şi, de ce nu, Moscova sau Ungaria.

Grupul de firme Universal din judeţul Sălaj este deţinut de Vasile Pop Pădurean, 64 de ani, şi are activitate în mai multe domenii precum producţia de lenjerie şi de alimente. Grupul are în portofoliu brandul Uniconf Lenjerie şi produse tradiţionale Silvania. Înainte de a fi antreprenor, el a lucrat timp de 17 ani într-o fabrică de mobilă din Sălaj.

Sursa Foto: ADR Nord-Vest

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments