Chiriile apartamentelor din marile centre universitare tind în general să se majoreze uşor la început de toamnă, odată cu revenirea studenţilor, datele imobiliare.ro arătând o creştere sub 10% în acest an, pentru apartamentele cu una, două şi trei camere (construite până în anul 2000). Pe unele segmente de piaţă, pretenţiile proprietarilor se situează, în medie, la acelaşi nivel ca anul trecut.
În materie de chirii, Cluj-Napoca continuă să ocupe primul loc în clasamentul celor mai mari preţuri medii solicitate, depăşind Capitala la toate categoriile de apartamente. La polul opus, dintre cele şase mari centre regionale analizate, Constanţa are cele mai accesibile locuinţe disponibile spre închiriere.
În capitala Transilvaniei, suma medie necesară pentru închirierea unei garsoniere s-a majorat ușor în ultimul an, situându-se în prezent la 260 de euro pe lună, față de 250 de euro pe lună în toamna anului trecut. În cartierul Mănăștur, însă, o unitate locativă de 21 de metri pătrați utili, mobilată și utilată, costă 200 de euro pe lună.
Prețul mediu cerut la închiriere s-a majorat și pe segmentul apartamentelor cu două camere, care au ajuns să coste 390 de euro pe lună, comparativ cu 370 de euro pe lună în septembrie anul trecut. În cartierul Gheorgheni, însă, o locuință bicamerală în suprafață de 56 de metri pătrați utili, situată la parter, mobilată și utilată, are un preț cerut de 300 de euro pe lună.
Segmentul locuințelor tricamerale disponibile spre închiriere s-a menținut la un nivel stabil de preț comparativ cu perioada similară a anului trecut, respectiv 500 de euro pe lună – nivel ce depășește semnificativ pretențiile proprietarilor din alte centre regionale, inclusiv din Capitală. O locuință tricamerală mai ieftină poate fi găsită în zona Mănăștur, la un preț de 330 de euro pe lună (pentru o suprafață de 77 de metri pătrați).