web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania: Rata şomajului va avansa anul viitor la 4,3%, de la 3,9% în acest an

Banca Transilvania: Rata şomajului va avansa anul viitor la 4,3%, de la 3,9% în acest an

Rata şomajului va avansa anul viitor la 4,3% şi la 4,4% în 2020, de la 3,9% în acest an, când a atins cel mai redus nivel din ultimele trei decenii, a spus Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania, citat de Ziarul Financiar.

Potrivit datelor publicate de INS, rata şomajului a scăzut de la 3,9% în iulie la 3,8% în august, nivelul minim de la începutul anilor 1990, evoluţie determinată de continuarea unui climat pozitiv în sfera investiţiilor productive şi de migraţia populaţiei active. Numărul de şomeri (15-74 ani) a scăzut cu 2,4% lună/lună la 343.100 în august (nivelul minim din iunie).

”În dinamică an/an numărul şomerilor s-a diminuat cu 6.5% în august şi cu 9.3% în primele opt luni ale anului curent, evoluţie determinată de redinamizarea investiţiilor productive, fiscalizarea mai activă în economie şi continuarea fenomenului de migraţie a populaţiei”, a spus Andrei Rădulescu.  

Rata şomajului la bărbaţi s-a redus de la 4.4% în iulie la 4,3% în august, cel mai scăzut nivel din iunie. De asemenea, rata şomajului la femei s-a diminuat de la 3.,% în iulie la 3,2% în august, minimul din ultimele trei decenii.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW