web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fostul premier al Republicii Moldova a vândut birourile Liberty din Cluj către fondul american White Star Real Estate

Fostul premier al Republicii Moldova a vândut birourile Liberty din Cluj către fondul american White Star Real Estate

Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, a semnat vânzarea birourilor Liberty din Cluj către americanii de la White Star Real Estate şi un fond de investiţii al unei universităţi din SUA, potrivit datelor din piaţă.

Anul trecut, fostul premier al Republicii Moldova declara că este în căutarea unui partener pentru proiectul de birouri din Cluj pentru a continua investiţiile, partener care să cumpere fie jumătate, fie întregul proiect.

Miza tranzacţiei o reprezintă intrarea pe piaţa locală a americanilor de la White Star Real Estate prin achiziţia de active. Aceştia sunt prezenţi local, însă cu activitatea de management pentru clădiri precum depozitele Logicor, clădirea de birouri Lakeview din portofoliul NEPI, Charles de Gaulle Plaza şi Victoria Center. Mai mult, compania americană ar intra în România într-un oraş – centru regional şi nu în Capitală, cum intră cei mai mulţi jucători noi. Alături de aceştia şi un fond de investiţii al unei universităţi americane ar intra în România.

În prezent, din proiectul Liberty sunt realizate primele două faze, în timp ce fazele 3 şi 4 ale proiectului implică un nivel mai complex de dezvoltare şi implicit nevoia de finanţare, dar şi de expertiză. Miza unei achiziţii în Cluj o reprezintă rata de neocupare de sub 5% pe piaţa de birouri, procent întâlnit în Bucureşti numai în cele mai râvnite zone, precum Barbu Văcărescu – Floreasca, Victoriei – Romană sau Orhideea.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW