18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTAntreprenorul Răzvan Isac din Braşov a investit 20.000 de euro în­tr-un atelier...

Antreprenorul Răzvan Isac din Braşov a investit 20.000 de euro în­tr-un atelier de lămpi şi sisteme de iluminat

Răzvan Isac, un tânăr în vârstă de 28 de ani cu experienţă în web development, online marketing şi fotografie, s-a întors anul trecut în România, după ce a trăit în Olanda, în Rotterdam, timp de opt ani, să producă o alternativă la becurile clasice şi imprimantele 3D, scrie Ziarul Financiar.

”M-am întors acasă din diverse motive, atât personale, cât şi profesionale. Mi-au lipsit atât natura sălbatică din România – imediat cum am ajuns aici, am şi urcat pe Piatra Craiului -, cât şi oamenii dornici de o schimbare. Finanţarea prin Diaspora ReSTART a venit la momentul po­trivit”, spune Răzvan Isac, fondato­rul busi­nes­sului Hola, citat de ZF.

Stimulat de pro­gra­mul de finanţare Diaspora ReSTART, el a investit 20.000 de euro în­tr-un atelier din Bra­şov unde îşi propune să realizeze lampi şi siste­me de iluminat începând din luna octombrie. Hola a pornit ca ur­mare a sfaturilor primite de la prieteni, care au con­statat că-i place să se ”joace” cu lumina, fiind fo­to­graf. Aşa a decis să ur­meze ”lumina”. Astfel a început să cer­ce­teze cum poate folosi lu­mi­na naturală, a făcut câteva teste, iar primul produs care a ieşit din mâi­nile lui este o pereche de ochelari care modifică lumina, creată pentru petreceri şi festivaluri.

”La Braşov vom crea lămpi şi sisteme de iluminat destinate pieţei high-end (piaţa produselor de vârf – n. red.), deoarece încercăm să aducem ceva nou în produsele noastre. Becurile există deja de aproximativ 140 de ani şi încă nu sunt perfecţionate pentru toate situaţiile, iar forma sferică nu este potrivită pentru multe designuri moderne sau de viitor. În schimb, un LED îşi concentrează toată puterea într-o anumită direcţie şi se poate adapta la multe condiţii”, explică Răzvan Isac.

Antreprenorul vrea să îşi vândă sursele de iluminat pe care le va crea către persoanele care merg la festivaluri şi către organizatori de petreceri care vor să le ofere ceva nou şi spectaculos participanţilor, de exemplu, prin modele personalizate de ochelari.

”Am creat şi diverse instalaţii de lumină. Iniţial au apărut dintr-o joacă, dar un studio de înregistrări din Rotterdam a vrut să folosească câteva în sediul lor, ceea ce ne ajută să observăm interacţiunea cu produsele noastre şi să vedem de ce ar mai avea nevoie oamenii în materie de iluminat. Am creat şi un manechin care se foloseşte de lumina din ochii săi să atragă oamenii într-un magazin de îmbrăcăminte din Olanda”, mai spune fondatorul Hola.

Răzvan Isac are experienţă ca antreprenor, el fiind fondator al Spaceship, o companie care ajută companiile să-şi atingă target-ul în materie de clienţi folosind machine learning, inteligenţa artificială şi date din peste 40 de milioane de site-uri comerciale, guvernamentale sau de pe reţelele sociale. Totodată este co-fondator al Rentomato, un instrument dedicat gestionării contractului de închiriere a unei locuinţe dintre proprietari şi chiriaşi şi co-fondator al JR, companie care oferă servicii fotografice.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments