web analytics
Sunteți aici

Agro Biograins din Arad investeşte 30 mil. lei într-o unitate de procesare a soiei

Agro Biograins, o companie care produce şi comercializează cereale şi plante proteaginoase precum soia în regim ecologic, din localitatea Pecica, judeţul Arad, investeşte 30 de milioane de lei într-o unitate de procesare a soiei, scrie Ziarul Financiar.

”Ne-am gândit să facem o fabrică de prelucrare a boabelor şi şortului de soia pentru că aveam nevoie. Pro­ducţia o vom folosi pentru ani­malele din fermă. Deo­camdată sun­tem în sta­diul în care de­pu­nem do­cu­men­taţia cerută de Agen­ţia pentru Fi­nan­ţarea Inves­ti­ţiilor Rurale (AFIR), deoarece am fost eligibili pentru 50% din sumă”, spune Do­menico Ferrulli, adminis­tratorul şi unul dintre asociaţii firmei Agro Biograins, citat de ZF.

Compania Agro Biograins, înfiin­ţată în 2006, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei, triplă faţă de anul precedet, iar profitul a fost de 170.000 de lei, dublu faţă de 2017, arată datele de la Ministerul Finan­ţelor Publice.

Agro Biograins vinde o varietate de cereale ecologice şi seminţe oleagin­oase, cum ar fi grâu, grâu du­rum, po­rumb, floa­rea-soarelui, soia, rapiţă, orz sau or­zoaică. Toto­dată, co­mercia­li­zează şi făină eco­lo­gică din grâu durum pentru pâine şi paste şi alte pro­duse agri­cole or­ga­nice pentru com­paniile pro­cesa­toare, con­form infor­ma­ţiilor de pe site-ul com­paniei.

Firma din Banat vinde atât produsele proprii, cât şi cereale ale câtorva fermieri cu care colaborează către ţări din Uniunea Europeană, Turcia şi Orientul Mijlociu. Reprezentantul companiei spune că anul acesta a fost un an mai dificil decât 2018 din cauza lipsei ploilor.

Agro Biograins are sediul în judeţul Arad, localitatea Pecica, într-o zonă agricolă foarte bine dezvoltată, aproape de graniţa cu Ungaria, la distanţă de aproximativ 15 kilometri de vămile Nădlac şi Turnu. Compania este controlată de antre­prenorii Domenico şi Lorena Crina Oniţa Ferrulli.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW