web analytics
Sunteți aici

O coopertivă agricolă din Sîngeorz-Băi, judeţul Bistriţa Năsăud, a obţinut dreptul de a comercializa şase produse lactate cu eticheta ”produs montan”

Cooperativa Agricolă de Gradul I Grupul de Producători Sîngeorz-Băi, din judeţul Bistriţa Năsăud, a obţinut dreptul de a-şi comercializa şase produse, lactate, cu eticheta de ”produs montan”, conform reprezentanţilor Ministerului Agriculturii. Aceasta este prima cooperativă din zona montană care a obţinut dreptul de utilizare a menţiunii.

Cele şase produse sunt ”Caşcaval”, ”Telemea”, ”Smântână”, ”Urdă”, ”Caş din lapte de vacă” şi ”Brânză frământată de Sîngeorz-Băi”, produse înscrise în Registrul naţional al produselor montane.

Unitatea şi-a început activitatea de producţie în data de 1 aprilie 2019, iar pe cea de vânzare, o lună mai târziu. Activitatea cooperativei se bazează pe prelucrarea laptelui crud de vacă pentru obţinerea brânzeturilor. Materia primă provine de la gospodăriile din localitate, capacitatea maximă fiind de 3.000 l lapte/zi.

Produsele ce ies din fabrică sunt comercializate în magazinul propriu al companiei. Denumirea de ”produs montan” este stabilită ca menţiune de calitate facultativă şi este atribuită produselor destinate consumului uman. Calitatea de ”produs montan” se acordă pentru produse de origine animal, produse apicole sau produse de origine vegetală.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW