web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a intrat în clasamentul internaţional al universităţilor Times Higher Education 2020

Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a intrat în clasamentul internaţional al universităţilor Times Higher Education 2020

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Academia de Studii Eco­no­mice din Bucureşti, Uni­versitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Univer­sitatea din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi, Uni­versitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara sunt unităţile de învăţă­mânt incluse în clasamentul celor mai bune universităţi din lume.

Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca au avansat în intervalul 801-1000 al clasamentului, comparativ cu anul trecut, când ocupau locuri în intervalul 1001 plus. Universitatea din Bucureşti a scăzut în intervalul 1001 plus al clasamentului faţă de anul trecut, fiind pe poziţia a patra între instituţiile din România prezente în clasament.

Universitatea Oxford, California Institute of Technology şi Cambridge conduc clasamentul. Oxford ocupă primul loc în clasament pentru al treilea an consecutiv. Clasamentul internaţional Times Higher Education: World University Rankings 2020 a fost dat publicităţii pe 11 septembrie şi cuprinde aproximativ 1.400 de universităţi din 92 de ţări.

Universităţile incluse în clasament sunt evaluate în funcţie de criterii precum calitatea procesului educaţional şi a mediului de învăţare (30%), calitatea cercetării reflectată în indicatori de volum, venituri şi reputaţie (30%) şi impactul acesteia reflectat în citări (30%), gradul de internaţionalizare a universităţii analizat din perspectiva studenţilor, profesorilor şi partenerilor internaţionali (7,5%) şi transferul de cunoştinţe spre mediul socio-economic (2,5%).

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW