26.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Punctual Comimpex au vândut ţigări de peste 60 mil....

Clujenii de la Punctual Comimpex au vândut ţigări de peste 60 mil. euro în primul semestru din 2019

Compania Punctual Comimpex din Cluj-Napoca, controlată de antreprenorul Vasile Mureşan, a realizat în S1/2019 o cifră de afaceri de peste 292 mil. lei (61,8 mil. euro), în creştere cu peste 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută de majorarea preţului ţiga­retelor, scrie Ziarul Financiar.

Distribuitorul clujean de ţigări a avut anul trecut afaceri totale de aproximativ 575,6 mil. lei (123,8 mil. euro), un profit net de 6,3 mil. lei (1,3 mil. euro) şi un număr mediu de 121 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Evoluţia companiei se datorează în cea mai mare parte creşterii preţului ţigaretelor, precum şi deschiderii unui punct de lucru permanent la Constanţa.

”Anul acesta, până în prezent, au avut loc trei creşteri succesive ale preţului maximal la ţigarete. În termeni fizici, vânzările au scăzut cu 2-3%, diferenţiat pe zone, scădere datorată reducerii numărului de magazine din comerţul tradiţional, unde noi activăm cu prepon­derenţă. Pe aceste zone se extinde tot mai mult comerţul modern, odată cu pătrunderea lanţurilor mari de magazine – Profi, Penny, Lidl, dar şi altele – deservite direct de producători”, a declarat Vasile Mureşan, administratorul Punctual Comimpex, citat de ZF.

Începând cu 20 mai 2019 s-a introdus la nivelul Uniunii Europene obligativitatea scanării tuturor produselor din tutun, până la clientul final, cu implicaţii asupra productivităţii agenţiilor şi creşterii costului distribuţiei, potrivit unor informaţii anterioare ale companiei.

Sediul companiei Punctual Comimpex se află în Cluj-Napoca, iar punctele de lucru sunt în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Maramureş. Furnizorii sunt companiile producătoare şi importatoare de ţigarete din România (BAT, JTI, Philip Morris, China Tobacco Hongta Hering), iar clienţii provin în principal din mediul rural, din zona ariei proprii de distribuţie. Anul trecut a fost înfiinţată o divizie de distribuţie de băuturi în cadrul companiei Punctual Comimpex, prin preluarea unei alte firme din cadrul grupului, care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Cluj.

Compania a investit anul trecut 2,3 mil. lei, în principal pentru reînnoirea parcului auto şi în tehnică de calcul. Pentru anul în curs sunt prevăzute investiţii de peste 800.000 de lei pentru achiziţionarea unor maşini de distribuţie. Distribuitorul clujean de ţigarete a ajuns în prezent la 127 de angajaţI, majoritatea fiind agenţi de vânzare. Punctual Comimpex a fost înfiinţată în anul 1993 la Cluj-Napoca şi este deţinută de omul de afaceri Vasile Mureşan. Distribuitorul clujean se numără printre cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments