Dan Mocan, Dani Faur şi Bogdan Petrican au investit 100.000 de euro pentru a deschide The Box – Barbell Club, din care 40.000 de euro au venit din fonduri europene, atrase prin programul guvernamental Start-Up Nation. Pentru anul 2019, primul an complet de activitate, ei estimează o cifră de afaceri de 80.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.
Cei trei fondatori ai The Box s-au cunoscut în urmă cu mai mulţi ani chiar în sala de sport pe care o frecventau, ”mânaţi” de dorinţa de a-şi schimba stilul de viaţă. S-au împrietenit, iar mai târziu au început să se gândească la propriul lor business în zona de sport, mai ales că şi-au dat seama că ar putea contribui la dezvoltarea unei comunităţi de oameni activi. Inspiraţi din călătoriile din străinătate, unde au văzut diferite tipuri de săli de sport şi cluburi sportive, au adus în Cluj un concept de locaţie axat pe exerciţii de forţă.
„Lucram în IT şi am început să punem pe hârtie ceea ce vrem să facem, pornind de la faptul că va fi o sală de sport pentru noi şi pentru prietenii noştri. Ştiam de proiectul Start-Up Nation, dar nu ştiam cum funcţionează, cât timp va dura, care sunt şansele de reuşită, însă am zis să încercăm. Am obţinut finanţarea nerambursabilă de 40.000 de euro, dar investiţia totală a fost de 100.000 de euro, la care am adăugat fonduri proprii şi un mic credit de la BT Mic“, povestesc Dan Mocan şi Dani Faur, cofondatori ai businessului The Box – Barbell Club din Cluj-Napoca, citaţi de ZF.
Firma a fost înfiinţată în 2017, iar prima parte a numelui companiei, The Box, derivă din structura sălii, care este practic ca o cutie, iar cea de-a doua parte, Barbell Club, se referă la halterele folosite pentru antrenamente. Dan Mocan se ocupă de marketing, vânzări, relaţiile cu membrii, Dani Faur se ocupă de partea administrativă, de cea juridică şi de cea financiară, iar Bogdan Petrican gestionează latura sportivă a afacerii.
Iniţial au căutat un spaţiu de 150 de metri pătraţi, dar şi-au dat seama că în Cluj este greu să găseşti un spaţiu mic. Astfel, au regândit structura clubului şi l-au deschis într-un spaţiu de 400 de metri pătraţi, situat la 10-15 minute de centrul Clujului. Anul trecut, în 27 august, au deschis clubul sportiv, iar în prima zi peste 20 de persoane au trecut pragul noului spaţiu. O parte dintre participanţi erau prieteni de-ai antreprenorilor, din corporaţiile în care lucrau.
”Membrii clubului vor să-şi transforme viaţa sedentară într-o viaţă mai activă. Avem un ecosistem care cuprinde nutriţie, masaj, recuparare etc. De altfel, ne implicăm în cât mai multe proiecte din Cluj şi din afara acestuia, de exemplu Electric Castel sau Sports Festival, unde le arătăm oamenilor cum să facă sport”, au mai spus fondatorii The Box – Barbell Club.
.Ei spun că una dintre provocările întâlnite de când au deschis The Box este de a-i convinge pe oameni să vină la sală, să înceapă să facă mişcare, să renunţe la comoditate pentru că ”nu mai suntem învăţaţi să facem sport”.
În prezent, clubul are între 150 şi 200 de membri, cea mai mare parte fiind de sex feminin, însă de puţin timp au extins activitatea şi se adresează şi copiilor. La început colaborează cu echipe de fotbal din Cluj care vin şi se antrenează la The Box, dar îşi propun să ajungă şi la clienţi individuali pentru a le prezenta celor mici beneficiile unei vieţi active.
Fondatorii The Box îşi propun ca în viitorul apropiat să aducă în echipă cel puţin trei sau patru profesionişti în domeniu şi vor să organizeze cea importantă competiţie la nivel naţional, formată dintr-o combinaţie de exerciţii cu haltere, exerciţii de gimnastică şi de anduranţă. Aceasta vine din trei sporturi olimpice şi are loc în oraşele mari din lume. Primele competiţii de acest tip sunt deja organizate şi în România.
Dan Mocan şi Dani Faur spun că este necesar să se extindă în ţară dacă vor să aibă un impact asupra persoanelor sedentare, dar şi pentru a avea un business profitabil. În 2019, primul an complet de activitate pentru companie cifra de afaceri estimată este 80.000 de euro.
Sursa Foto: Facebook The Box – Barbell Club