18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGirls Who Code Romania - programul local dedicat tinerelor femei antreprenor care...

Girls Who Code Romania – programul local dedicat tinerelor femei antreprenor care activează în domeniul IT

Programul Girls Who Code Romania îşi propune să dezvolte mediul antreprenorial românesc prin educarea şi dezvoltarea abilităţilor tinerelor femei antreprenor care activează în domeniul IT, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii programului.

”Programarea este grea şi necesită multă muncă, nu există nicio îndoială în acest sens, dar ceea ce este şi mai greu este să depăşiţi ipotezele false, precum faptul că pentru a fi programator trebuie să ai anumite abilităţi sau că aveţi nevoie de un talent special sau, chiar mai rău, că te naşti cu acest talent. Acesta este motivul pentru care principalele noastre evenimente sunt de a distruge aceste mituri prin crearea de concepte special concepute pentru a încuraja femeile şi fetele să se alăture sau să treacă la programare sau să rămână şi în acest domeniu”, se arată în sursa citată.

Programul îşi propune să încurajeze femeile programatoare să vorbească despre calea lor în carieră, despre munca lor şi realizări, pentru a construi în conştiinţa colectivă feminină un stereotip programator feminin cu care fiecare fată programatoare să se poate identifica, adica prin creare de modele de business cu succes, potrivit aceleiaşi surse.

”Creem şi dezvoltăm medii mixte de colaborare, cum ar fi sesiuni în care programatori cu experienţă şi antreprenori se alătură participantelor pentru a rezolva problemele din lumea reală. Organizăm evenimentele într-un mod distractiv, mai ales atunci când introducem programare pentru femei sau fete care doresc să o înveţe pentru a-şi aduce ideile de business la viaţă”, conform informaţiilor oferite de reprezentanţi.

Girls Who Code România a fost organizat pentru prima dată la Bucureşti, în 2014. În prezent, evenimentul se desfăşoară în patru oraşe din România – Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

”Oferim sprijin fetelor şi programatorilor începători şi intermediari, pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile de codare prin programe online şi offline, precum ateliere de lucru, mentorat online, conferinţe, prezentări şi întâlniri. În acelaşi timp, creem oportunităţi pentru fete şi femei avansate în programare pentru a-şi dezvolta şi perfecţiona abilităţile de programare prin ateliere avansate şi implicarea mentorilor cu experienţă în programele noastre”, susţin reprezentanţii programului.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments