1.7 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 3, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESAntreprenorul Mircea Sin din Turda produce manual pahare din sticlă pentru Belgia,...

Antreprenorul Mircea Sin din Turda produce manual pahare din sticlă pentru Belgia, Israel şi Anglia

Antreprenorul Mircea Sin a pus bazele afacerii ”Pahare pentru îndrăgostiţi”, sub care produce manual pahare din sticlă în diverse forme şi dimensiuni, în urmă cu 15 ani, totul plecând de la pasiunea de a modela sticla în funcţie de imaginaţie, a povestit pentru Ziarul Financiar antreprenorul.

”Am lucrat la fabrica de sticlă din Turda, la secţia aparatură de laborator. Acolo am învăţat meseria de a modela sticla, începând cu anul 1976, care este şi anul în care m-am angajat. De mic mi-a plăcut să mă joc cu sticla pentru că prin modelarea ei aveam posibilitatea de a-mi pune la lucru imaginaţia”, a spus Mircea Sin, citat de ZF.

Investiţia iniţială în înfiinţarea businessului care în prezent îşi livrează produsele şi peste graniţele României, în Belgia, Israel, Anglia, Spania şi Italia, a fost de aproximativ 10.000 de lei.

”A fost un efort financiar mare şi un risc în acelaşi timp pentru că era vorba despre un business din care nu eram sigur că o să îmi acopăr investiţia”, a menţionat Mircea Sin.

În prezent, antreprenorul spune că cifra de afaceri a companiei nu este suficient de mare încât să o comunice, dar ”în timp mi-am amortizat in­vestiţia, însă acest bu­siness nu te îmbogăţeşte.” De asemenea, nici despre cifra de afaceri pe care o aşteaptă la finalul anului în curs antreprenorul spune că nu poate face estimări, argumentând că sunt mulţi factori care pot influenţa nivelul acesteia.

”În acest moment nu pot estima o cifră de afaceri pentru anul 2019. Există mulţi factori care pot influenţa acest aspect: vremea din perioada târgului, deteriorarea mărfii, uzura maşinii cu care mă deplasez la târguri. Practic, este o loterie curată. Cheltuielile de participare la târgurile meşteşugăreşti pot ajunge în jurul sumei de 1.500 de lei şi includ transportul, cazarea, mesele, taxa de participare”, a mai spus antreprenorul.

Produsele sunt realizate într-un atelier amenajat în casa antreprenorului, în municipiul Turda din judeţul Cluj, Mircea Sin fiind singurul angajat din cadrul companiei. El susţine că pe piaţa forţei de muncă nu mai există tineri care să cunoască şi să practice această meserie.

Toate obiectele din sticlă realizate sub brandul Pahare pentru Îndrăgostiţi sunt lucrate manual, la flacără, la o temperatură de 1.300 de grade Celsius, fiind confecţionate doar la comandă, potrivit antreprenorului. De altfel, materia primă folosită la realizarea paharelor este importată din Germania, deoarece pe piaţa locală nu mai există producători, a menţionat fondatorul Pahare pentru Îndrăgostiţi, care a explicat că preţul materiei prime este ridicat.

”Materia primă o achiziţionez din Germania pentru că în România, din păcate, nu se mai produce. Preţul este unul destul de ridicat având în vedere că până să ajungă la mine, tuburile din sticlă îşi triplează preţul. Practic, eu achiziţionez materia primă la a 3-a mâna. În acest sens, preţul de producţie este unul ridicat având în vedere faptul că pe lângă tuburi de sticlă mai am nevoie de tuburi de oxigen, gaz şi curent”, spune antreprenorul.

Cele mai vândute obiecte din sticlă sunt paharele cu un pai şi cu două paie din sticlă, trandafirii şi semnele zodiacale precum scorpion, rac, vărsător, balanţă, peşti sau gemeni.

”Preţurile sunt de producător, spre exemplu paharele cu un pai sau cu două paie din sticlă costă 15 lei, scorpionul costă 25 de lei iar trandafirul 35 de lei”, a precizat antreprenorul.

Mircea Sin spune că primeşte comenzi din majoritatea oraşelor din România, însă cele mai multe comenzi sunt înregistrate în Bucureşti. De altfel, paharele de sticlă realizate de antreprenor sunt livrate pe pieţe internaţionale precum Belgia, Israel, Anglia, Spania şi Italia.

Planurile de dezvoltare ale antreprenorului sunt destul de mici, după cum spune chiar el, şi vizează în principal achiziţionarea unor utilaje care să îl ajute în procesul de producţie.

”Planurile de dezvoltare sunt destul de mici. Din cauza cheltuielilor nu îmi permit să visez prea departe. M-ar ajută o lampă de topit sticla care costă în jur de 2.000 de euro, un cuptor pentru recoacerea sticlei. Din acest punct de vedere, de câţiva ani caut un partener de afaceri care să îmi finanţeze business-ul. Pot să realizez la comandă obiecte unicate şi originale din sticlă pe baza unei schiţe din care să reiasă dimensiunile aproximative”, a conchis fondatorul Pahare pentru Îndrăgostiţi.

Sursa Foto: Facebook Mircea Sin

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments