web analytics
Sunteți aici
Home > IDEI DE AFACERI > Antreprenorii pot accesa finanţare nerambursabilă pentru investiţii în procesarea produselor pomicole

Antreprenorii pot accesa finanţare nerambursabilă pentru investiţii în procesarea produselor pomicole

Antreprenorii şi micii fermieri din România pot accesa finanţări pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor pomicole, în cadrul ”Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”.

Domeniile de investiţii pentru care pot fi accesate finanţări sunt investiţiile privind dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de procesare şi de comercializare a produselor pomicole existente şi investiţii privind crearea de noi unităţi de procesare a produselor pomicole.

Prin acest program se finanţează investiţiile privind procesarea fructelor şi marketingului produselor din fructe, respectiv modernizarea şi crearea de noi unităţi de procesare şi comercializare – marketing – introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse şi procese tehnologice, creşterea valorii adăugate a produselor din sectorul pomicol, îmbunătăţirea controlului intern al calităţii, creşterea numărului de locuri de muncă şi scăderea consumului de energie şi a emisiilor.

Printre categoriile de solicitanţi eligibili se numără persoanele fizice autorizate (PFA-uri), întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, societăţile comericale, cooperative agricole, societăţile cooperative şi grupurile de producători.

În funcţie de dimensiune, pentru întreprinderile miro şi mici, intensitatea finanţării este de 50%, iar pentru proiectele fără creare lanţ alimentar integrat, ajutorul nerambursabil poate ajunge la 600.000 de euro. În acelaşi timp, pentru proiectele privind creare lanţ alimentar integrat, acestea ajung la 900.000 de euro. Pentru întreprinderile mijlocii, intensitatea este la 50%, cu maximum 800.000 de euro pentru proiecte fără crearea unui lanţ integrat, şi 1,1 milioane euro pentru crearea unui lanţ integrat.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW