12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de scaune ergonomice Antares Cluj mizează pe afaceri de 8 mil....

Producătorul de scaune ergonomice Antares Cluj mizează pe afaceri de 8 mil. euro în 2019

Producătorul de scaune ergonomice pentru birou Antares România estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 8 mil. euro, în creştere cu aproximativ 5% faţă de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Antares a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 35,3 mil. lei (7,6 mil. euro), având un număr mediu de 131 de angajaţi, conform datelor publice. Compania produce scaune ergonomice şi de conferinţe în Cluj-Napoca, Bucureşti, iar începând cu toamna anului 2017 şi în Remetea, judeţul Harghita.

”Proiectele de investiţii în derulare cuprind extinderea şi modernizarea producţiei, dez­voltarea profesională a angajaţilor şi extinderea activităţii, cât şi a serviciilor în Bucureşti, decizie care are la bază numărul tot mai mare de clădiri de birouri construite în Capitală şi în zona limitrofă ei, trend care continuă şi în 2019. În prezent avem 105 angajaţi, dar căutăm în continuare oameni pentru extinderea capacităţii de producţie”, a declarat Laczkó Csaba, director general al Antares România, citat de ZF.

Compania produce diverse modele de scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinţe, scaune ergonomice operaţionale, fotolii manageriale, scaune pentru spaţii publice, scaune pentru auditoriu, săli de cinema şi teatru.

Antares produce aproximativ 1.400 de scaune pe zi, din modelele cele mai simple, şi 80-100 de fotolii directoriale. În ceea ce priveşte timpul de lucru, reprezentanţii companiei au spus că unele scaune din noua colecţie, pot necesita o zi întreagă de manoperă pentru un meşteşugar cu experienţă.

Antares România a redus timpul de planificare a producţiei de la 8 ore la 15 minute, pentru cele două fabrici din Cluj şi Harghita, prin intermediul sistemelor pentru gestiunea producţiei APS şi MES furnizate de compania Senior Software, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Astfel de sisteme pot îmbunătăţi planificarea prin simplificarea şi eficientizarea fluxului intern şi a resurselor umane. Mai mult, astfel de soluţii pot oferi companiilor mai multe seturi de reguli de planificare a producţiei, şi schimbarea între acestea poate fi mai uşoară.

Antares România deţine magazine de prezentare în Cluj-Napoca şi Bucureşti, desfăşurând activităţi şi la export, în principal către firmele membre ale grupului Antares. Compania a finalizat în 2017 o investiţie de 1 mil. euro, susţinută din fonduri proprii, într-o fabrică de scaune la Remetea, judeţul Harghita, cu o suprafaţă totală de 2.500 mp. În afară de spaţiul de producţie, investiţia include şi spaţii de depozitare şi birouri. Un alt proiect de investiţii al companiei a fost deschiderea în ultimul trimestru din anul trecut a unui showroom de 300 mp în Bucureşti, o investiţie de 40.000 de euro.

”Evoluţia pieţei a fost foarte interesantă în acest an, cu oportunităţi dar şi cu dificultăţi neaşteptate. Dezvoltarea incredibil de rapid a tehnologiei înseamnă acces la o cantitate imensă de date, cifre şi statistici, dar factorul uman, capacitatea de a înţelege cu claritate care sunt datele relevante în situaţia unică a fiecărei companii, va juca un rol la fel de semnificativ si de acum înainte”, a mai spus Laczkó Csaba.

Compania Antares România a fost înfiinţată în anul 1998 la Cluj-Napoca şi face parte din grupul Antares, care mai are filiale în Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Serbia. Filiala din România şi-a început activitatea comercializând scaunele produse de grup, însă cu timpul Antares România şi-a dezvoltat şi o ramură de producţie. Compania a ajuns în prezent la 105 angajaţi şi caută în continuare oameni pentru extinderea producţiei. Acţionarii Antares România sunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general Laczkó Csaba, cu 10% din titluri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments