web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica din Deva a Eurosport DHS trimite peste 50% din producţie la export

Fabrica din Deva a Eurosport DHS trimite peste 50% din producţie la export

Producătorul de biciclete Euro­sport DHS din Deva, controlat de investitori chinezi şi germani, realizează şi distribuie anual 400.000 de biciclete, din care mai bine de jumătate iau drumul exportului, scrie Ziarul Financiar. Restul de 50% din producţie ajunge la 200 de parteneri locali cum ar fi Auchan, Dedeman, Afisport sau eMAG, dar şi în magazinele proprii ale companiei.

”Suntem prezenţi în România cu magazine proprii de prezentare a produselor, precum şi prin intermediul a peste 200 de par­teneri cu acoperire naţională. Produsele noastre se regăsesc şi la partenerii noştri Auchan şi Dedeman, dar şi în magazine online precum Afisport sau eMAG”, a spus Yang Xi, director general al Eurosport DHS, citat de ZF.

În continuare, cea mai mare parte a businessului e adusă de export, compania aflându-se pe locul 132 în topul celor mai mari exportatori locali în 2018, în urcare cu 26 de locuri faţă de anul anterior.

”La fel ca în anul anterior, exportul continuă să reprezinte mai mult de 50% din businessul Eurosport. Prin acest aspect, con­tribuim la poziţionarea României în primele locuri ca exportatori în Europa. Exportăm în 24 de ţări din Europa, pieţele principale fiind Germania, Olanda, Cehia şi ţările nordice”, a mai spus Yang Xi.

România are trei producători de biciclete şi părţi componente în top 200 cei mai mari exportatori locali, este vorba de Madirom Prod (companie controlată de Decathlon), Eurosport DHS şi Mechrom Industry, arată datele INS. Pe lângă aceştia trei, pe piaţă mai activează alte patru firme cu afaceri de milioane sau zeci de milioane de lei. Unele asamblează produse pentru Decathlon – Sport Mechanical Workshop şi Nextcity, altele produc părţi componente pentru grupul din care fac parte – DHS Bike Parts. Acestora li se adaugă şi Atelierele Pegas, o companie care a reînviat brandul istoric Pegas.

Eurosport DHS este de mai mulţi ani unul dintre principalii jucători din piaţa de biciclete. Compania a fost înfiinţată în anul 2004 cu obiect principal de activitate producţia de biciclete, fiind controlată de investitori chinezi (60%) şi de germanii de la Prophete Gmbh (40%), potrivit celor mai recente date. Aceştia din urmă sunt activi în producţia de biciclete din Germania, având o istorie de peste 100 de ani.

Unitatea de producţie a bicicletelor DHS din Deva a fost inaugurată în urma unei investiţii iniţiale de peste 6 mil. euro, potrivit datelor anterioare ale ZF. Ulterior suma a crescut la peste 20 mil. euro, conform datelor publicate pe site-ul propriu al companiei.

Eurosport DHS face parte din grupul DHS, alături de compania DHS Bike Parts. Cea de-a doua companie a grupului, DHS Bike Parts, a fost înfiinţată în anul 2008 şi se ocupă de fabricarea diverselor piese pentru biciclete. Datele de la Ministerul de Finanţe arată că DHS Bike Parts a terminat anul trecut cu afaceri de 26,4 mil. lei, plus 40%, cu 35 salariaţi.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW