19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de cărămizi Siceram Sighişoara, cu o tradiţie de 100 de ani...

Producătorul de cărămizi Siceram Sighişoara, cu o tradiţie de 100 de ani în domeniul construcţiilor, a ajuns la vânzări de 51 mil. lei în S1 2019, plus 35%

Producătorul de materiale de construcţii Siceram Sighişoara a încheiat primul semestru din 2019 cu venituri 50,8 milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când veniturile au fost de 37,4 milioane de lei.

”Această creştere a fost generată de creşterea de pro­ducţie fizică, dar şi de creşterile de preţ ca urmare a majorării excesive a preţului gazelor naturale, al energiei electrice, dar şi al manoperei, ca urmare a Ordonanţei 114”, spune Nicolae Neag, director comercial la Siceram Sighişoara.

În prima parte a anului, compa­nia a făcut îmbunătăţiri la linia de producţie de cărămidă, la fel şi la cea de ţiglă, ceea ce a determinat creştea capacităţilor. Investiţiile erau esti­ma­te, la începutul anului, la aproxi­mativ două milioane de euro.

”Prima parte a anului a fost, poate, cea mai bună perioadă de după criză. În condiţiile în care cere­rea, care a mai scăzut com­parativ cu anul trecut, s-a menţinut la cote rezonabile, rezultatele au fost foarte bune. Totuşi, în ultima perioadă se observă o temperare a cererii, ceea ce va crea, probabil, probleme în vi­itor, având în vedere că ne apropiem de perioada de extrasezon”, mai spune Nicolae Neag.

Producătorul are o fabrică de cărămizi (cu o capacitate de producţie de 880 de metri cubi pe zi), o fabrică de ţiglă (4.000 de metri pătraţi pe zi), o fabrică de buiandrugi şi o linie de produse artizanale, unde se lucrează la comandă, pentru recondiţionarea unor monumente istorice. Toate aceste facilităţi de producţie se află în Sighişoara.

Cifra de afaceri a Siceram în 2018 a fost de 86 de milioane de lei, în creştere cu aproape 10% faţă de anul anterior, iar profitul net a fost de aproximativ 10 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de 2018, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Siceram Sighişoara este deţinută de actuali şi de foşti angajaţi sau de moştenitori ai acestora, după ce, după revoluţie, a fost privatizată prin metoda MEBO. Membrii consiliului de administraţie deţin 53% din acţiuni. Siceram este unul dintre cei mai vechi producători de materiale de construcţii din România, producţia de pe actualul amplasament fiind lansată în urmă cu peste 100 de ani.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments