6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTDouă surori din Cluj au investit 5.000 de euro într-un atelier floral...

Două surori din Cluj au investit 5.000 de euro într-un atelier floral şi livrează zilnic peste 20 de buchete de flori

Atelierul floral The Sisters Flower Studio din Cluj-Napo­ca a apărut după ce surorile Lucia Sigmirean şi Andreea Popa au hotărât să transfor­me pasiunea pentru flori şi experienţa din acest domeniu într-un business. Investiţia iniţială în atelierul din Cluj a fost de 5.000 de euro dintr-un credit BTMic de la Banca Transilvania, iar planu­rile antreprenoarelor urmăresc extinderea pe segmentul de eveni­mente, chiar şi în afara ţării, scrie Ziarul Financiar.

”Ideea de atelier floral ne-a venit din pasiunea noastră comună pentru flori, insuflată de către mama noastră cu care aranjăm încă de când eram mici florile în vază. Prin numele brandului am vrut să aducem în prim-plan unicitatea atelierului, şi anume că suntem o echipă de două surori ce adoră să aşeze florile în combinaţii unice de culori, texturi şi parfumuri”, a spus Lucia Sigmirean.

În medie, din atelierul surorilor din Cluj ies circa 20-35 de buchete zilnic, iar recordul într-o perioadă aglomerată a fost de 300 de buchete pe zi. De altfel, doar cele două surori lucrează în afacere, dar au o echipă de colaboratori pentru vârfurile de vânzări. Cele mai aglo­merate perioade din an pentru atelierul The Sisters Flower Studio sunt lunile februa­rie-martie, sărbătorile de Paşte şi Crăciun, dar şi vara, când sunt diverse evenimente.

Dezvoltarea segmentului de evenimente, în special nunţile, se află pe lista de planuri a celor două surori, care vor să le ofere clienţilor de la consiliere pentru nuntă, la aranjamente florale, atât în ţară, cât şi în afara graniţelor.

”Vrem să acordăm mai multă atenţie atelierelor creative pe diverse teme. Momentan organizăm ateliere de terrarii atât cu adulţi, cât şi cu copii şi sunt foarte apreciate”, a mai spus Lucia Sigmirean.

Florile vin şi de la producători locali, în jur de 30%, iar restul sunt cumpărate din Olanda. Lunar, între 350 şi 500 de clienţi primesc florile din atelierul The Sisters, iar cele două surori spun că vor să creeze buchete în func­ţie de perso­nalitatea, hobby-urile, locul de muncă sau culorile preferate de destina­tarului buchetelor.

”Credem cu tărie în afacerile dezvol­tate în familie, cel puţin în cazul nostru, având o relaţie specială cu sora mea ne-a fost mai uşor. Ştiam că mă pot baza oricând pe sora mea, că am pornit cu aceeaşi viziune despre atelier. Iubim să lucrăm cu florile şi asta se vede în relaţia cu fiecare client al nostru”, a mai spus Lucia Sigmirean.

În 2018, atelierul The Flower Studio a avut afaceri de 460.000 de lei (100.000 de euro), iar pentru 2019 cele două surori estimează o creştere cu 30%, ceea ce va duce businessul la 600.000 de lei.

Înainte de businessul cu flori, Lucia Sigmirean a lucrat în cadrul unei multi­naţionale, în depar­ta­mentul IT, iar în cei trei ani în care a lucrat în corporaţie a mers la diferite cursuri de specializare în domeniul floristic. Andreea Popa a terminat Facultatea de Horticultură în cadrul în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti, spe­cializându-se pe segmentul aranja­men­telor florale pentru evenimente la Paris.

Sursa Foto: Facebook The Sisters Flower Studio 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments