19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALASA CONS merge spre afaceri de 25 mil. euro cu fabrica de...

ASA CONS merge spre afaceri de 25 mil. euro cu fabrica de prefabricate din Turda

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda estimează pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 25 mil. euro, nivel similar cu cel din 2018, după ce compania a avut în primul semestru din acest an afaceri de peste 12 mil. euro.

ASA CONS România a realizat în 2018 o cifră de afaceri de aproximativ 116,9 mil. lei (25,1 mil. euro), un profit net de 15,3 mil. lei (3,3 mil. euro), având un număr mediu de 170 de angajaţi.

”Putem spune că am avut o primă ju­mă­tate de an foarte favorabilă ca pro­iecte de executat şi ca grad de încărcare al fa­bricii noastre din Turda, care a fost con­stant aproa­pe de capacitatea maximă de pro­duc­ţie. Piaţa a fost într-o continuă creştere în acest an, influenţată major de creşterea con­su­mului. Astfel, majoritatea proiectelor noas­tre au mers în acest an către segmentul de depozitare, logistic, distribuţie, comerţ şi mai puţin către segmentul care generează va­loa­re adăugată, şi anume unităţile de pro­duc­ţie”, a spus Bog­dan Bulgaria, general manager al ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary, citat de Ziarul Financiar.

Anul trecut, ASA CONS a finalizat o altă lucrare importantă, ce a constat în montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, lângă Piteşti, o investiţie de 150 mil. euro care aparţine concernului turc Yildiz Ente­gre, unul dintre cele mai mari proiecte din istoria companiei turdene, cu 70.000 de metri pătraţi construiţi.

Printre principalele proiecte derulate de ASA CONS în ultima perioadă se numără structura prefabricată pentru o companie americană care activează în industria aero­nautică, în zona Baia Mare, un proiect de mari dimensiuni, care se întinde pe o durată de aproximativ 1 an de zile.

Tot anul acesta, com­pania a produs structura prefabricată pentru mai multe magazine Dedeman din Slobozia, Oneşti, Buzău, Bucureşti-Ghencea, şi a demarat recent construcţia unui centru logistic, tot pentru Dedeman, situat în Turda, aproape de fabrica ASA CONS.

Alte proiecte derulate de companie în 2019 sunt halele depozitare pentru Kober, stadionul Sepsi din Sfântu Gheorghe, hala de producţie Boromir, un magazin Selgros, precum şi o construcţie prefabricată de mare complexitate situată într-un obiectiv militar aflat sub coordonarea NATO, potrivit oficialilor ASA CONS.

Compania a început anul trecut să livreze elemente prefabricate şi pentru export. Datorită cererii mari din Ungaria şi a numărului mare de proiecte angajate acolo, ASA CONS România a livrat în 2019 elemente prefabricate pentru trei proiecte în Ungaria – o fabrică germană Krones la Debrecen, o investiţie Canadiană la Oroshaza, Linamar, şi un proiect rezidenţial la Szeged, denumit Cedrus.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments