10.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALStudium Green investeşte 18 mil. euro în cel mai spectaculos ansamblu rezidenţial...

Studium Green investeşte 18 mil. euro în cel mai spectaculos ansamblu rezidenţial dezvoltat în Cluj-Napoca

Dezvoltatorul imobiliar Studium Green, controlat de antreprenorul Dorin George Bob, derulează o investiţie de 18 mil. euro, susţinută din fonduri proprii şi credit bancar (Libra Bank), într-un ansamblu rezidenţial cu 228 de apartamente (cu una, două, trei şi patru camere) în zona de vest a municipiului Cluj-Napoca.

Construcţia ansamblului rezidenţial Wings a fost demarată în primăvara anului 2018, iar până în prezent a fost finalizat 30% din proiect. Compania estimează finalizarea întregului ansamblu în a doua parte a anului viitor. Suprafaţa totală desfăşurată a proiectului Wings este de 26.276 mp, din care 6.179 mp subteran şi 20.578 mp suprateran, şi un regim de înălţime de 14 etaje. Ansamblul include două corpuri de clădire, cu 114 apartamente fiecare, suprafeţele locuinţelor fiind cuprinse între 43 şi 155 mp.

”Până în prezent 45% din apartamentele din prima aripă au fost vândute la preţuri cuprinse între 1.400 şi 1.700 de euro metru pătrat. Majoritatea locuinţelor se vând la stadiul semifinisat, însă vor exista şi pachete de apartamente finisate în funcţie de cererile clienţilor. În afară de apartamente, ansamblul Wings va dispune şi de o grădiniţă şi un after­school, lângă construcţia principală”, au declarat oficialii companiei Studium Green, dezvolta­torul proiectului Wings, cu un portofoliu de peste 1.500 de locuinţe, 7.500 mp de spaţii comerciale şi 9.400 mp de terase verzi, majoritatea fiind construite în Cluj-Napoca.

Wings este un proiect precertificat Green Homes, dar şi primul ansamblu rezidenţial din Romania în curs de certificare EDGE <Excellence in Design for Greater Efficiencies>, lansat de catre Banca Mondiala, potrivit oficialilor Studium Green.  

În vara acestui an, Studium Green a lansat pe piaţă imobiliată din Cluj-Napoca un alt proiect rezidenţial, West Side Park, cu 234 de apartamente, o investiţie de 24,5 mil. euro dezvoltată de Agromec Unu, controlat de companiile MIB Prodcom (administrată de omul de afaceri Dorin George Bob) şi ERES – Entire Real Estate Solutions (deţinută de Călin Gabriel Dobra şi Alina Codruţa Dobra).

Compania Studium Green, controlată de omul de afaceri Dorin George Bob, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 26,9 mil. lei (5,8 mil. euro), un profit net de aproape 11 mil. lei (circa 2,4 mil. euro), cu un număr mediu de 38 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului  Finanţelor.

”Piaţa imobiliară rămâne stabilă, investitorii urmărind în mod constant noi oportunităţi de investiţii, în special în oraşe precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Piaţa imobiliară din Cluj s-a dezvoltat atât calitativ, cât şi cantitativ, cu un număr tot mai mare de proiecte verzi”, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorului imobiliar.

Studium Green are în portofoliu proiectele imobiliare CH1, CH2, Studium Green Campus, CH4 Avangard, Venus, Vison,  West Side Park din Cluj-Napoca dar şi alte câteva proiecte în ţară, iar în derulare ansamblul rezidenţial Wings, compus din 228 de locuinţe, potrivit site-ului companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments