web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Porsche a bătut palma cu belgienii de la Speedwell pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park din Cluj-Napoca

Porsche a bătut palma cu belgienii de la Speedwell pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park din Cluj-Napoca

Compania de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive MHP Consulting România, deţinută de gigantul Porsche, şi dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell Real Estate Development, au semnat un contract de închiriere pentru un spațiu de birouri de 5.300 mp în Record Park, un proiect mixt dezvoltat de Speedwell în Cluj-Napoca. Tranzacția a fost gestionată de Griffes, brokerul responsabil de strategia comercială și închirierile din Record Park din faza de proiectare a dezvoltării cu destinație mixtă.

”Ne bucurăm că am finalizat discuțiile cu MHP Consulting Romania, susținând astfel planurile de dezvoltare ale clientului nostru pe termen mediu și lung prin oferirea unui mediu de lucru de înaltă calitate, dar și prin facilitățile proiectului Record Park. Conceptul nostru se diferențiază prin poziționarea într-o zonă ultracentrală a orașului, designul său și diversele componente, incluzând: spații de birouri, apartamente, spații de retail și sport. Toate aceste atribute se îmbină într-o rețetă de dezvoltare care s-a dovedit a fi foarte atractivă pentru clienți”, a declarat Didier Balcaen, Directorul General al Speedwell.

”Această închiriere marchează o etapă importantă în parcursul Griffes; credem în poziționarea Record Park și mixul său creativ de facilități și urmărim să livrăm primul proiect de birouri preînchiriat 100% într-un alt oraș decât București”, a afirmat Andreea Păun, Managing Partner al companiei Griffes.

MHP Consulting Romania face parte din Grupul MHP, companie afiliată concernului Porsche. MHP este o companie lider din sfera IT, dedicată dezvoltării de soluții pentru segmentul de piață ”Mobility & Manufacturing”. Compania are peste 3.000 de angajați și filiale în Germania, Elveția, SUA, China, Marea Britanie și România. Societatea este prezentă în România din 2014, cu un birou în Cluj-Napoca cu peste 400 angajați, furnizând servicii de consultanță IT unei game largi de clienți din întreaga lume.

Prin această nouă închiriere, Speedwell a reconfirmat succesul proiectului Record Park crescând nivelul de ocupare în clădirea de birouri de 12.000 mp; din punct de vedere rezidențial, 80% din cele 236 apartamente au fost rezervate, iar clubul de fitness World Class a deschis recent o nouă locație în cadrul proiectului.

Fondată de 2 cetățeni belgieni, Jan Demeyere și Didier Balcaen, Speedwell are un portofoliu semnificativ de proiecte imobiliare finalizate sau în curs de finalizare în București, Cluj-Napoca și Timișoara, concentrându-se pe locații în zone centrale cu o infrastructură de transport bună, targetând segmentul mediu al pieței imobiliare.

Dezvoltatorul imobiliar belgian a început anul trecut construcţia Record Park, primul proiect mixt de regenerare urbană din Cluj-Napoca, situat în cartierul Mărăşti, o investiţie de 42 de milioane de euro, care ar urma să fie finalizată  în al doilea trimestru din 2020.

Proiectul va include o clădire de birouri clasa A cu 12.000 mp, o componentă rezidenţială care va reuni 236 de apartamente, un fost depozit-fostele Grajduri Imperiale, cu o suprafaţă de 2.000 mp, care vor fi transformate în spaţii comerciale, un centru de artă şi spaţii co-working, un centru World Class cu o piscină semiolimpică şi zone verzi de 7000 mp.

Proiectul include 7.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, respectiv o zonă de promenadă şi două poduri de-a lungul Canalului Morii, cu mobilier urban şi elemente de peisagistică, precum şi o piaţetă în zona centrală a proiectului. Accesul maşinilor va fi direcţionat strict către zonele subterane ale proiectelui, unde se vor afla peste 400 de locuri de parcare.

În total, complexul mixt are o suprafaţă de 17.300 de metri pătraţi, fiind situat la doar 15 minute de mers pe jos de centrul vechi al oraşului, şi va avea o suprafaţă construită supraterană de 36.000 de metri pătraţi, precum şi zone verzi ample care vor reprezenta aproximativ jumătate din suprafaţa totală a terenului.

Componenta de birouri (12.000 de metri pătraţi închiriabili) va fi reprezentată de o clădire de birouri clasa A cu şapte etaje şi o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 1.700 de metri pătraţi pe etaj.

Fostele Grajduri Imperiale ale Imperiului Austro – Ungar, ulterior parte a unei fabrici de textile, vor fi restaurate într-o zonă de birouri, care combină spaţii de co-working, un centru de artă şi spaţii de restaurante şi relaxare. Componenta rezidenţială a Record Park va fi formată din două clădiri, fiecare cu şapte etaje, care vor însuma 236 de studiouri şi apartamente cu două, trei şi patru camere, cu suprafeţe pornind de la 45 de metri pătraţi şi preţuri de la 76.000 de euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW