6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALHub-ul tech Silicon Forest din Cluj se extinde după o investiţie de...

Hub-ul tech Silicon Forest din Cluj se extinde după o investiţie de 200.000 de euro

Spaţiul de coworking şi hub de tehnologie Silicon Forest, fondat anul trecut în Cluj-Napoca, a investit 200.000 de euro în cea de-a doua unitate, aceasta ur­mând să fie inaugurată la finalul lunii sep­tembrie. Hub-ul dedicat în prin­cipal industriei IT&C a fost înfiinţat în iunie anul trecut în urma unei investiţii de 200.000 de euro.

”Ne dorim să deschidem încă o unitate pentru că obiectivul nostru este acela de a crea o comunitate cât mai mare. Ne gândim la un ecosistem de startup-uri şi firme mici, care au nevoie de spaţii de lucru pe care noi le putem pune la dispoziţie. Cu cât această co­mu­nitate este mai mare, cu atât vor exista mai multe posibilităţi de cola­bo­rare, de investiţie”, a declarat Gabriel Rusu, cofondator al Si­licon Fo­rest, împreună cu doi in­ves­titori ame­ricani, Boaz Gilad, founder şi CEO al Brookland Capital, şi Guy Praisler, CEO al Dine Market.

Noua unitate a hub-ului de tehno­lo­gie Silicon Forest este situată într-o clă­dire de lângă Parcul Central din Cluj-Napoca şi se întinde pe o supra­faţă de 1.200 mp, care poate găzdui in­clusiv com­panii care au peste 50 de angajaţi.

Prima locaţie, care dispune de o suprafaţă de 1.350 mp, ste ocupată în prezent în proporţie de 80-85% de către start-up-uri şi freelanceri din industria IT, dar şi din domenii conexe precum marketing digital, SEO (Search engine Optimization), design, proiectare pentru industria auto, inteligenţă artificială, programare, dar şi agenţii de PR şi organizare de evenimente.

Pe parcursul primului an de funcţionare al Silicon Forest, hub-ul a avut aproximativ 25 de clienţi – companii care au lucrat în spaţiul de coworking.  Printre aceştia se numără firme de produs, firme de outsourcing sau chiar companii de consultanţă şi marketing, precum Mejix, Dine Market, Winnow Solutions, Tapptitude, Bookingham.

”Vrem să construim o comunitate în hub-ul nostru, astfel că suntem deschişi către un număr cât mai mare de parteneri. În prezent, avem în jur de 20 de contracte active, în medie, pe lună. Aici vorbim de parteneri diverşi, atât persoane independente, freelanceri, firme mici sau companii de dimensiuni medii”, a mai spus Gabriel Rusu.

Tarifele pentru închirierea unui spaţiu de lucru în cadrul Silicon Forest variază între 699 lei/ lună (clienţii nu au un birou anume ci se pot aşeza oriunde în spaţiul de lucru comun) şi 849 lei/lună (clienţii au un birou dedicat al lor), abonamenteel incluzând accesul la toate facilităţile spaţiului de lucru.

În primul an de activitate, hub-ul Silicon Forest a avut încasări de aproximativ 25.000 euro pe lună, businessul devenind profitabil încă de la a cincea lună de funcţionare. Pentru anul acesta, Silicon Forest are în plan să îşi dubleze cifra de afaceri pe segmentul de închiriere, iar pentru 2020 hub-ul are ca obiectiv demararea investiţiilor şi pe alte canale de dezvoltare, ce includ şi investiţii în start-up-uri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments