19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProfitul producătorului de echipamente industriale Comelf din Bistriţa a crescut cu 40%...

Profitul producătorului de echipamente industriale Comelf din Bistriţa a crescut cu 40% la şase luni

Producătorul de echipamente industriale Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF), parte a grupului Uzinsider, a raportat pentru primul semestru din acest an venituri de 79,4 mil. lei, în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului semestrial al companiei.

Comelf a înregistrat în prima parte a acestui an profit de peste 1,8 mil. lei, în creştere cu 40% faţă de perioada similară din 2018, potrivit datelor din raportul semestrial al companiei.

”Veniturile companiei Comelf au avut ca principală cauză creşterea veniturilor financiare ca urmare a fluctuaţiei cursului leu/euro, creştere care însă o regăsim mai accentuat la nivelul cheltuielilor financiare. Veniturile din exploatare s-au menţinut aproximativ la acelaşi nivel cu cel realizat în S1/2018. Rezultatul brut al companiei a fost influenţat pozitiv de uşoara creştere a veniturilor din contractele cu clienţii, în special pe fondul execuţiei unor produse complexe ca execuţie, cu valoare adău­gată şi reducerea semnifi­cativă a cheltuielilor cu materiile prime şi mate­rialele, posibilă datorită optimizării consumurilor cu ajutorul unor softuri specia­lizate, dar şi a personalului din achiziţii şi tehnic”, se arată în raportul semestrial al Comelf.

Producătorul de echipamente industriale Comelf a înregistrat în 2018 afaceri totale de 151,7 mil. lei, în scădere cu 13,3% comparativ cu anul precedent, şi un profit net de 2,8 mil. lei, minus 15,7% faţă de profitul realizat în 2017, potrivit raportului anual pe 2018.

Cifra de afaceri a înregistrat o scădere în 2018 com­parativ cu 2017 datorită, în principal, reducerii numărului de personal direct productiv (în medie cu 15,69%), dar şi ca urmare a modificării structurii de fabricaţie prin asimilarea de produse noi de la clienţi noi care presupun costuri iniţiale mai mari de fabricaţie până la asimilarea lor într-o producţie repetitivă, potrivit raportului anual pe 2018 al companiei.

Comelf are ca obiect de activitate fabricarea de echipa­mente pentru centrale energetice şi pentru protecţia me­diului, structuri metalice în domeniul energiei regenerabile, maşini şi utilaje terasiere sau subansambluri ale acestora, echipamente pentru utilaje de ridicat şi de transport, inclu­siv componente ale acestora.

Producţia se desfăşoară la Bistriţa, în 6 hale cu o suprafaţă totală de 87.763 metri pătraţi, dotate cu utilaje, instalaţii, maşini-unelte de prelucrări mecanice, laboratoare şi reţele de utilităţi pentru desfăşurarea proceselor de producţie.

Compania Comelf a fost înfiinţată în anul 1991 pe structura Înteprinderii de Utilaj Tehnologic Bistriţa, fondată în 1971, prin transformarea acesteia în societate pe acţiuni. Iniţial a fost abordată dezvoltarea echipamentelor pentru protecţia mediului, însă un an mai târziu, profilul de fabricaţie al companiei s-a diversificat, prin realizarea de componente pentru maşini terasiere, iar apoi de componente pentru centrale cogenerative cu turbine pe gaz.

În anul 1999 compania a fost privatizată integral, cu capital românesc, acţionarul majoritar fiind Uzinsider Bucureşti. Comelf Bistriţa are o capitalizare bursieră de 44,95 mil. lei, principalul acţionar fiind Uzinsider, cu o deţinere de 80,9%.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments