web analytics
Sunteți aici

Elit Cugir din Alba a vândut anul trecut mezeluri de 89 mil. euro

Producătorul de mezeluri Elit Cugir a raportat în 2018 o cifră de afaceri de 415 milioane de lei (89 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Acesta este cel mai înalt nivel al busi­nessului producătorului din judeţul Alba, în contextul în care 2018 reprezintă şi primul an în care Elit a funcţionat sub un nou acţionariat.

În 2017, chinezii de la Smithfield au bătut palma cu antreprenorul Dorin Mateiu pentru a prelua companiile Elit şi Vericom. Antreprenorul, care mai are afaceri şi în domeniul imobiliar, a ieşit astfel din businessul cu mezeluri pe care l-a pus pe picioare în urmă cu circa 15 ani şi pe care l-a dus în topul jucătorilor într-o industrie estimată la 800 mil. euro. Elit a ieşit în prima jumătate a anului 2017 din insolvenţă, după aproape doi ani de reorganizare. Ulterior, businessul a fost vândut către Smithfield, care a făcut mai multe achiziţii pe piaţa locală.

Elit Cugir a raportat în 2018 un profit net de 26,6 milioane de lei, mai mare cu 35% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Producătorul a avut aproape 1.500 de angajaţi anul trecut.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW