8.1 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALConstructorul bistriţean Dimex a câştigat un contract de peste 22 mil. euro...

Constructorul bistriţean Dimex a câştigat un contract de peste 22 mil. euro pentru modernizarea drumului judeţean dintre Ungheni şi Târnăveni

Compania de construcţii Dimex-2000 Company, controlată de antreprenorii bistriţeni Ioan şi Neluţa Lucreţia Scurtu, în asociere cu OPR Astfalt, Oblas Publicas Y Regadios şi Explan, au câştigat un contract de aproximativ 106 mil. lei (22,4 mil. euro) pentru proiectare şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene DJ151B şi DJ142, Ungheni (DN15) – Mica – Târnăveni (DN14A), judeţul Mureş.

Durata de execuţie este de 36 de luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic, iar finanţarea acordată pentru modernizarea DJ151B şi DJ142, între Ungheni şi Târnăveni provine din fondurile Programului Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul este coordonat de Consiliul Judeţean Mureş, în cadrul parteneriatului cu municipiul Târnăveni, comuna Găneşti, comuna Mica şi oraşul Ungheni. Investiţia presupune reabilitarea DJ142 şi DJ151B pe o lungime de 24 km, construirea a 2,4 km de piste de biciclete, dar şi modernizarea unui număr de 24 de staţii de autobuz.

Compania Dimex-2000 Company, lider al asocierii, a realizat anul trecut o cifră de afaceri 129,4 mil. lei (27,8 mil. euro), în creştere cu 72% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Compania a avut anul trecut un profit net de 6,3 mil. lei (1,4 mil. euro), de 2,7 ori mai mare faţă de anul precedent, când s-a înregistrat un câştig net de aproape 2,4 mil. lei (522.000 de euro). Dimex-2000 Company încheiat anul 2018 cu un număr mediu de 223 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Dimex se ocupă de construcţia şi întreţinerea drumurilor şi a podurilor, construcţii civile, industriale, reţele de apă şi canalizare, consolidări şi ziduri de sprijin, staţii de tratare şi epurare. Compania furnizează betoane industriale şi rutiere, mixturi asfaltice şi închiriează utilaje de construcţii.

Printre contractele recent câştigate de Dimex se află reabilitarea sistemului rutier din Hunedoara, o investiţie de aproximativ 60 de milioane de euro, care prevedere reabilitarea a 114 străzi şi a 319 drumuri vicinale. Dimex a mai câştigat în asociere cu compania Explan din Cluj-Napoca un contract de peste 68 mil. lei (14,6 mil. euro), pentru reabilitarea a 27 km de drum în Ţara Lăpuşului, judeţul Maramureş. Compania este controlată de antreprenorii Ioan şi Neluţa Lucreţia Scurtu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments