web analytics
Sunteți aici

Iulius Group a investit 8,7 mil. euro într-un parc de 5 hectare în ansamblul de la Timişoara

Dezvoltatorul imobiliar Iulius Group, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, a investit 8,7 milioane de euro în parcul care va face parte din ansamblul mixt cu birouri şi mall Iulius Town din Timişoara.

Zona va purta numele Iulius Gardens şi se va deschide odată cu inaugurarea primei etape a ansamblului, pe 30 august. Partener în dezvoltarea proiectului este fondul de investiţii Atterbury Europe, care deţine jumătate din complex.

”Parcul a presupus o investiţie în valoare de 8,7 milioane de euro şi lucrări complexe de amenajare, fiind realizat de la zero peste noua parcare subterană din proiect”, spun reprezentanţii Iulius Group. În total, parcul va avea o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi şi va fi făcut în două etape, dintre care prima va fi inaugurată la sfârşitul lunii august.

Investiţia de 8,7 milioane de euro este aferentă doar primei faze, care constă în 41.000 de metri pătraţi de parc plus alte spaţii verzi. Parcul de la Timişoara este cel de-al treilea realizat de grupul Iulius, după cel din Palas Iaşi – în care a investit peste 2,5 milioane de euro, şi Iulius Parc din proximitatea Iulius Mall Cluj – unde investiţia a fost de două milioane de euro.

”Peisagiştii au integrat peste 1.400 de arbori maturi, aduşi special de la pepiniere din Italia cu 500 de autocamioane, 10.000 de arbuşti de talie mare şi medie şi aproximativ 45.000 de plante decorative”, mai spun reprezentanţii Iulius Group.

Parcul din Iulius Town Timişoara a fost realizat de o echipă de specialişti din Italia, Germania şi România. În acelaşi spaţiu sunt incluse şi un foişor, piaţete pentru evenimente, alei de promenadă, restaurante, cafenele, terase, carusel pentru copii şi patinoar.

Investiţia totală în proiectul Iulius Town este de 220 de milioane de euro. Proiectul a fost început de grupul din imobiliare Iulius, controlat de omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu. În 2017, fondul olandez de investiţii Atterbury Europe – în spatele căruia se află acţionari sud-africani – a preluat jumătate din proiectele dezvoltate de Iulius, într-o tranzacţie de tip joint venture, astfel că acum ambele companii se ocupă de dezvoltare.

Tranzacţia a inclus cele patru malluri sub brandul Iulius – din Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava şi Iaşi, dar şi cele două clădiri de birouri de lângă Iulius Mall Cluj şi prima clădire finalizată la acel moment în ansamblul Iulius Town (numit anterior Openville). Iulian Dascălu şi-a mai pus semnătura şi pe proiectul mixt – cu mall şi birouri – Palas Iaşi şi mai are două clădiri de birouri în Cluj-Napoca.

Iulius Group se află în topul celor mai mari dezvoltatori din real estate din România, fiind, de altfel, printre puţinele companii româneşti care şi-au făcut loc pe această piaţă, dominată în principal de jucători străini.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW