22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrecii de la Helios Phoenix investesc 5 mil. euro într-un proiect...

Grecii de la Helios Phoenix investesc 5 mil. euro într-un proiect industrial la Cluj

Dezvoltator imobiliar grec Helios Phoenix va demara la finalul acestui an construcţia unui nou proiect în Cluj-Napoca, o investitie de 5 mil. euro.

”Suntem în proces de obţinere a autorizaţiei de construire, planul este să începem lucrările în cursul trimestrului al patrulea cu o primă unitate de 13.000 de metri pătraţi, evaluată la 5 milioane de euro. Există cerere în zonă, ceea ce ne dă încredere în acest proiect”, spune Loredana Oprişa, leasing & development manager la Helios Phoenix.

În total, proiectul din Cluj ar urma să ajungă la 45.000-60.000 de metri pătraţi, potrivit unor date anterioare furnizate de companie. Întregul proiect de la Cluj ar urma să fie gata în următorii doi ani. Momentan, nu există chiriaşi anunţaţi, însă dezvolta­torul nu exclude posibilitatea ca pe parcursul construc­ţiei să fie încheiate contracte cu companii.

Grecii de la Helios Phoenix deţin în prezent trei proiecte logistice sub brandul Olympian în Bucureşti, Braşov şi Timişoara. Grupul este prezent pe piaţa locală din anii ’90 şi a mai deţinut şi pro­iectele Mercury Logistic Park, Domneşti Business Park, Otopeni Airport Business Park şi Innovations Park, pe care însă le-a vândut altor investitori. Cele trei parcuri Olympian – din Bucureşti, Braşov, Timişoara – au un total de 130.000 mp construiţi. Pe lângă Cluj, Helios Phoenix are în vizor şi Constanţa pentru expansiune.

”Anul 2019 a început într-o notă pozitivă, cererea din piaţă continuă să ne dea încredere în potenţialul de dezvoltare în România. Avem discuţii cu mai mulţi clienţi interesaţi de proiectele Helios Phoenix, atât în locaţiile existente, cât şi în alte oraşe în care ne dorim să fim prezenţi”, mai spune Loredana Oprişa.

Dezvoltatorul a încheiat recent contracte cu producătorul de snacksuri Star Food şi cu producătorul de rafturi metalice Eurofit în parcul Olympian din localitatea Popeşti Leordeni de lângă Bucureşti şi se află în discuţii cu alţi chiriaşi pentru restul ţării. Star Foods şi-a majorat suprafaţa închiriată de la 12.500 de metri pătraţi la 20.000 de metri pătraţi, având în spaţiul din Popeşti Leordeni atât producţie, cât şi depozite.

Până în 2013, proiectele industriale Olympian au fost deţinute de Helios Phoenix, în parteneriat cu GE Capital Real Estate, care s-a retras din Europa de Est, astfel că Helios Phoenix a devenit unicul proprietar al proiectelor industriale din România.

Grecii de la Helios Phoenix sunt prezenţi pe piaţa din România din 1997, primul lor proiect pe piaţa locală fiind parcul industrial din Domneşti, în sud-vestul Bucureştiului. În 2005, Phoenix a început construcţia proiectului Mercury Logistics Park, din apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments