web analytics
Sunteți aici

Acţiunile Băncii Transilvania au atins un nou maxim al anului: 2,585 lei

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat în şedinţa de miercuri cu 1,7%, la 2,585 lei pe acţiune, atingând astfel valoarea maximă a acestui an, în contextul în care investitorii au tranzacţionat acţiuni TLV în valoare de 30,3 mil. lei, respectiv peste jumătate din rulajul total tranzacţionat miercuri. 

Creşterea înregistrată se datorează în parte faptului că pe 5 august 2019 va începe plata acţiunilor gratuite, aprobată de către acţionari în adunarea generală extraordinară din 24 aprilie. De aceste acţiuni vor beneficia investitorii care figurează cu deţineri la data de înregistrare 2 august 2019.

Ca urmare, fiecare acţionar înregistrat la data de înregistrare va primi cu titlu gratuit 8,3 acţiuni pentru fiecare acţiune deţinută, potrivit calculelor pe baza formulei de calcul stabilite. De la începutul anului, acţiunile TLV se tranzacţionează în creştere cu 28,9% pe un rulaj de 1,9 mld. lei, emitentul ajungând la 12,4 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 21,8% în perioada similară.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW