web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Investiţii de 5,5 mil. euro la producătorul de cosmetice Farmec din Cluj-Napoca

Investiţii de 5,5 mil. euro la producătorul de cosmetice Farmec din Cluj-Napoca

Producătorul de cosmetice Farmec din Cluj-Napoca şi-a bugetat pen­tru acest an in­vestiţii de 26 mil. lei (5,5 mil. euro), faţă de 8-9 mi­lioane de lei în fiecare dintre cei doi ani anteriori. Creşterea bugetului vine într-o perioadă în care şi businessul se află pe un trend ascendent, pentru 2019 fiind estimată o cifră de afaceri de 254 de milioane de lei, plus 7% faţă de anul anterior şi cu aproape 20% peste nivelul din 2017, scrie Ziarul Financiar.

”Pe măsură ce afacerile unei companii cresc, bugetele de investiţii sunt mai mari. Farmec investeşte continuu pentru a oferi con­sumatorilor cosmetice româneşti capa­bi­le să concureze şi să depăşească mărcile stră­ine”, spune Mircea Turdean, director ge­neral al Farmec.

”Pentru anul 2019, Farmec a alocat un buget de investiţii de aproximativ 26 de mi­lioa­ne de lei, investiţii care merg către mo­der­nizarea proceselor de producţie, deschi­deri noi de magazine de brand, extinderea por­tofoliului de produse, lansarea sistemului de franciză, dezvoltarea unor strategii pen­tru creşterea businessului şi modernizarea parcului auto, care reprezintă un pas necesar pentru eficientizarea distribuţiei produselor către magazinele proprii şi către retailerii parteneri”, a spus Turdean, citat de ZF.

Farmec a pornit la drum cu producţie şi distribuţie, pentru ca apoi să înceapă să dezvolte şi retailul propriu – magazine sub brandurile Gerovital şi Farmec. Acum compania continuă dezvoltarea, însă o bună parte din banii de investiţii merg în continuare către producţie.

În acest moment, reţeaua locală a magazinelor de brand deţinute de Farmec cuprinde 8 unităţi Farmec, amplasate în Cluj-Napoca, Arad, Braşov, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara, 20 magazine Gerovital care se găsesc în oraşe mari şi medii din ţară şi un magazin Gerovital deschis prin sistemul de franciză, la Bacău. Totodată, compania comercializează – prin parteneri – produsele din portofoliu în aproximativ 30 ţări.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW