Antreprenorul Adrian Biebel din Timişoara a început să facă propriile experimente în producţia de bere artizanală într-un garaj din oraşul natal în 2013. Trei ani mai târziu a creat businessul Bereta, o microberărie care i-a adus anul trecut venituri de aproximativ 150.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.
”Bereta este un motor al diversităţii. Totul a venit natural, din pasiune. A apărut din joacă, după multe degustări ale diferitelor beri artizanale străine, de pe vremea când era foarte greu să le găseşti pe rafturile magazinelor. Am încercat să replicăm ceva din ce ne-a plăcut şi după primele teste într-o oală de 8 litri, pe aragazul de acasă, ne-am mutat într-un garaj cu un echipament cu care puteam face până la 30 de litri”, a spus Adrian Biebel, citat de ZF.
Antreprenorul îşi aminteşte că prietenii l-au îndemnat să meargă mai departe şi a început să producă bere în fabrica microberăriei Ground Zero din Bucureşti. Astfel, cu o investiţie minimă din fonduri proprii, au început să facă primele produse sub marca Bereta.
În prezent, capacitatea lunară de producţie a companiei este de 4.000-5.000 de litri de bere. Materia primă este achiziţionată din ţări din Uniunea Europenă şi din România. Producţia în propria fabrică a început anul trecut, iar acum echipa Bereta este formată din şase persoane.
”Avem două produse pe care încercăm să le păstrăm constant în zona disponibilă. Pe lângă acestea ne bazăm pe diversitatea stilurilor şi a imaginilor folosite. Facem o bere şi nu o mai repetăm. Cererea este în continuă creştere.”, a mai spus Biebel.
Produsele sunt comercializate în fabrica din Timişoara a companiei Bereta Brewind Co. şi în câteva fabrici mici de bere din ţară. În acest moment, berea artizanală produsă în Timişoara ajunge şi în oraşele Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu, Braşov, Constanţa, Oradea şi Arad.
Sursa Foto: Facebook Bereta