web analytics
Sunteți aici

Banca Transilvania şi-a majorat capitalul cu 400,8 mil. lei

Banca Transilvania şi-a majorat capitalul social cu 400,8 milioane de lei prin emisiunea a 400,8 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 1 leu, potrivit informaţiilor publicate pe bursă.

Acţiunile nou emise vor fi distribuite gratuit investitorilor băncii existenţi până la data de 2 august. Pentru fiecare 100 de acţiuni deţinute, Banca Transilvania oferă investitorilor 8 acţiuni gratuite. În urma majorării, capitalul social al băncii ajunge la 5,2 miliarde de lei.

”În prezent sunt în derulare operaţiunile de înregistrare a majorării capitalului social la Depozitarul Central”, menţionează reprezentanţii Băncii Transilvania într-un anunţ pe bursă. Banca Transilvania este cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, cu o lichiditate medie zilnică de 12,1 milioane de lei în anul 2019, potrivit datelor furnizate de BT Capital Partners.

Pe locul doi în funcţie de cele mai tranzacţionate acţiuni de la bursa românească se poziţionează BRD (5,6 mil. lei, iar podiumul este completat de Fondul Proprietatea (4,8 mil. lei). Prin urmare sectorul financiar este cel mai căutat sector de către investitorii de la bursa românească. Banca a raportat în T1/2019 un profit net consolidat de 508 mil. lei, plus 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi venituri operaţionale mai mari cu 24%, la 989 mil. lei.

Banca Transilvania este listată din 1997 la bursa de la Bucureşti, fiind printre puţinele acţiuni rezistente la criza din 2008, pentru ca ulterior să devină cea mai tranzacţionată acţiune. Anul trecut instituţia de credit, în acţionariatul căreia se găsesc de la fondurile administrate privat Pilon II, SIF-uri, BERD, dar şi antreprenorul Horia Ciorcilă, unul dintre fondatorii acesteia, a devenit cea mai mare bancă din România în funcţie de active, depăşind BCR. Capitalizarea Băncii Transilvania depăşeste 12,2 miliarde de lei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW