web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Timişoara cumpără şapte tramvaie cu 20 mil. euro de la Uniunea Europeană

Timişoara cumpără şapte tramvaie cu 20 mil. euro de la Uniunea Europeană

Primăria Timişoara a câştigat un proiect european de 96,4 mil. lei (20,4 mil. euro), din care peste 79,3 mil. lei (16,8 mil. euro) reprezintă fonduri nerambursabile, pentru achiziţia unui număr de 7 tramvaie noi, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic.

Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni. Investiţia are ca obiectiv creşterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare şi a accesibilităţii tramvaielor.

”Proiectul prevede achiziţia a 7 tramvaie echipate cu instalaţii de aer condiţionat, încălzire prin conversie şi încălzire prin conducţie termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulaţie, sisteme de informare a călătorilor în interior şi exterior, sisteme audio-video pentru publicitate şi de supraveghere video pentru siguranţa călătorilor, precum şi sisteme de monitorizare şi de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societăţii de Transport Public Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW