23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTAntreprenorul Andrei Bularca din Braşov produce 30-40 de tone de păstrăv afumat...

Antreprenorul Andrei Bularca din Braşov produce 30-40 de tone de păstrăv afumat din propria fermă piscicolă

Antreprenorul Andrei Bularca, de 24 de ani, din Braşov, şi-a dorit încă din copilărie să aibă propria afacere, moştenind spiritul antreprenorial de la părinţii săi care activează în acest domeniu, scrie Ziarul Financiar.

În 2017, după încheierea studiilor la Facultatea de Administrarea Afacerilor a Universităţii Transilvania din Braşov a atras capital financiar pentru înfiinţarea unui business prin programul gu­vernamental Start-Up Nation de aproximativ 200.000 de lei şi a construit o fermă piscicolă, unde creşte păstrăvi, şi o unitate de producţie pentru a afuma peştele.

”Am aflat de pro­gramul Start-Up Nation în ultimul an de facultate. Doream să îmi deschid propria afacere, am început să caut în mediul online despre programele europene cu care poţi să îţi deschizi un start-up şi am descoperit câteva articole despre programul Start-Up Nation. M-am informat foarte riguros şi am hotărât cu încredere şi optimism să aplic. Suma obţinută m-a ajutat să achiziţionez echipamente profesionale cu ajutorul cărora să pot produce folosind energie regenerabilă, solară”, spune Andrei Bularca, fondatorul Smoked Fish.

Antreprenorul spune că a întâlnit persoane sceptice în privinţa acestui program, însă a considerat că dacă pune în practică toate informaţiile pe care le deţinea la momentul respectiv, visul său de a deveni antreprenor ar putea prinde viaţă.

Andrei Bularca îşi aminteşte că muncea în paralel la proiectul pentru afacerea ce urma să o înfiinţeze prin programul Start-Up Nation, şi la lucrarea de licenţă, ce urma să o predea la o săptămână după depunerea proiectului pentru atragerea fondurilor de la stat.

În prezent, compania are două produse de bază: păstrăvul de munte afumat cu cetina de brad şi păstrăvul afumat în hârzob de brad şi sunt în curs de a produce o pastă cu păstrăv afumat.

”Producţia de păstrăv în momentul de faţă se ridică la ordinul a zecii de mii de capete. Acum, creştem specia de păstrăv curcubeu sau american, care are o carne fermă şi gustoasă, o specie de păstrăv perfect adaptată condiţiilor de munte specifice zonei noastre unde avem amplasată fermă. Pentru 2019 dorim să menţinem producţia, care în prezent funcţionează la capacitate maximă, de 30-40 de tone”, a mai spus antreprenorul.

Păstrăvul este comercializat şi în restaurantul complexului turistic Valea Salbatică, localizat in Valea Strâmbei din judeţul Braşov la capătul Muntţilor Făgăraş, deţinut de familia Bularca. Printre produsele regăsite în meniul restaurantului se află salata cu păstrăv afumat, bruschete cu pastă de păstrăv afumat sau salată cu păstrăv afumat.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments