8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de rulmenţi Schaeffler din Braşov a ajuns la 5.000 de angajaţi

Fabrica de rulmenţi Schaeffler din Braşov a ajuns la 5.000 de angajaţi

Schaeffler România a ajuns la finalul lunii iunie a acestui an la 5.000 de angajaţi (aproximativ 4.100 de oameni în producţie şi 900 în departamentele suport) în fabrica de rulmenţi din Braşov, fapt ce poziţio­nea­ză unitatea în rândul celor mai mari companii la nivel local, dar şi a celor mai mari locaţii de producţie din cadrul grupului german.

Compania a fost înfiinţată în anul 2002 la Braşov, sub numele de Ina Schaef­fler (redenumită în anul 2006 în Schaef­fler România), începându-şi acti­vi­tatea într-o hală închiriată din fosta uzi­nă ”Tractorul”, cu aproximativ 100 de angajaţi.

În prezent, după o investiţie de peste 600 de milioane de euro, com­pania ocupă o su­prafaţă construită de aproximativ 100.000 de metri pătraţi, desfăşurându-şi activitatea în 6 hale de producţie.

”A fost nevoie de peste 17 ani de activitate, de sute de milioane de ore de lucru şi de mii de provocări acceptate, pentru ca Schaeffler România să ajungă la numărul impresionant de 5.000 de angajaţi activi”, transmit oficialii compa­niei Schaeffler România printr-un comunicat de presă.

Compania estimează pentru anul acesta o creştere cu aproximativ 20% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut, când Schaeffler România a realizat afaceri de de peste 2,2 mld. lei (aproximativ 475 mil. euro), potrivit site-ul Ministerului Finanţelor. Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale.

Germanii construiesc în prezent la Braşov un Centru de Testare pe o suprafaţă de 8.000 mp, unde vor lucra aproximativ 100 de ingineri. Clădirea va dispune de un etaj tehnic pentru asigurarea utilităţilor speciale testării de ultimă generaţie şi va îndeplini cerinţele de securitate a informaţiei la cel mai înalt nivel, conform cerinţelor stricte ale producătorilor din Automotive OEM.

Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria automobilului. Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene.

Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

Cu peste 92.000 de angajaţi în întreaga lume, grupul Schaeffler a general în 2018 vânzări de aproximativ 14,2 mld. euro. Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 170 de locaţii, din 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments