web analytics
Sunteți aici

Vodafone a plătit peste 200 milioane de euro pentru furnizorul de servicii de comunicaţii fixe şi de televiziune UPC România

Comisia Europeană a aprobat tranzacţia prin care Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a preluat în mai 2018 operaţiunile grupului american Liberty Global din România, Germania, Ungaria şi Cehia, printr-o tranzacţie totală de 18,4 miliarde de euro.

În România, tranzacţia care urmează să fie finalizată până la finalul lunii iulie, a vizat preluarea de către Vodafone a furnizorului de servicii de comunicaţii fixe şi de televiziune UPC, valoarea tranzacţiei fiind estimată la peste 200 milioane de euro, potrivit Ziarului Financiar.

”Astăzi am primit veşti îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piaţa de comunicaţii fixe şi mobile, internet şi televiziune. (…) Suntem cu toţii foarte entuziasmaţi să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni şi suntem convinşi că, împreună, vom aduce contribuţii importante sectorului de comunicaţii electronice, poziţionând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce priveşte digitalizarea”, a spus Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.    

Compania formată din UPC şi Vodafone va avea aproape 10 milioane de clienţi la telefonie mobilă şi peste 2 milioane de abonamente la servicii fixe, cu o reţea digitală fixă care acoperă peste 3 milioane de gospodării şi ar urma să aibă o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale, potrivit detelor Vodafone România. Tranzacţia nu a inclus şi divizia de servicii de televiziune prin satelit Focus Sat, deţinută tot de gigantul american.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW