web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Afacerile furnizorului de servicii şi soluţii software NTT DATA România au crescut în primul semestru cu 30%, la 40 mil. euro

Afacerile furnizorului de servicii şi soluţii software NTT DATA România au crescut în primul semestru cu 30%, la 40 mil. euro

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, a înregistrat în primele şase luni ale anului 2019 o cifră de afaceri de 40,35 mil. euro, o creştere de aproximativ 30% faţă de primele 6 luni ale anului precedent. Profitul operaţional înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) pentru aceeaşi perioadă a anului a atins 2,96 mil. euro, în creştere cu 56% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

”Creşterea din următorii ani se va baza pe abordări de tip disruptiv şi proiecte de amploare cu tehnologii de top. Un rol foarte important îl are extinderea activităţilor noastre în pieţele emergente, dar şi accesarea proiectelor cu valoare adăugată semnificativă”, a declarat Daniel Metz, CEO al NTT DATA România. 

Următorii doi ani vor aduce investiţii semnificative în pregătirea tehnică a echipei, în retehnologizarea suitei de produse Clarvision dar şi în alte produse şi soluţii cu IP propriu, care să permită realizarea unei margini operaţionale sănătoase într-un orizont de timp de circa 5-10 ani, conform reprezentanţilor ompaniei.

”2019-2020 vor fi caracterizaţi de reînnoirea, resetarea si reinventarea modelelor de business cu care operăm în segmente de piaţă distincte. Privim cu curaj în viitor, având în spate forţa financiară ridicată a concernului din care facem parte”, a declarat Daniel Metz.

Piaţa externă are în continuare ponderea cea mai mare în veniturile totale, de 70%, creşteri semnificative înregistrându-se în sectorul bancar, manufacturier şi în zona de tehnologie. Business-ul pe piaţa locală are un procent de 30%, comparativ cu 27% aferent aceleiaşi perioade din anul precedent. Creşterea a fost generată în principal de proiecte din zonele de tehnologie BPM, RPA, Cyber Security, Embedded, IoT, SAP, precum şi din vânzările propriului sistem Clarvision ERP.

În prezent, majoritatea angajaţilor 3 Pillar Global din România lucrează în centrul operaţional din Cluj-Napoca – peste 300 de persoane, acesta fiind urmat de filiala din Timişoara, unde compania americană are peste 170 de salariaţi. În cel de-al treilea centru local al 3Pillar Global – deschis anul trecut la Iaşi, echipa este în continuă creştere, în prezent aceasta fiind formată din circa 25 de specialişti IT.

Compania caută să recruteze în continuare persoane cu competenţe pe tehnologiile cheie utilizate, precum Python, Java, Ruby on Rails, Front End şi DevOps. Experţii IT 3Pillar Global România dezvoltă produse solicitate de clienţi de top din media şi entertainment, informare, sănătate şi financiar, printre care PBS, CARFAX sau Equinox.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW