web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania, la maximul istoric la Bursă

Banca Transilvania, la maximul istoric la Bursă

Banca Transilvania a închis pe 15 iulie 2019 la maximul istoric de 2,54 lei pe acţiune, preţ ajustat cu cele mai recente majorări de capital, ceea ce înseamnă că cea mai mare bancă din România a ajuns la o valoare de piaţă de 12,2 mld. lei (2,6 mld. euro), potrivit Ziarului Financiar.

”Faptul că acţiunea este foarte lichidă are o politică atractivă de dividende pentru investitori şi prezintă constanţă în rezultate: aceşti paramentri au atras inves­titori la cumpărare. De asemenea, trendul ascendent al pieţei, dar şi rezultatele bune din Q1 ar fi putut influenţa evoluţia preţului”, spune Radu Ionescu, broker la Swiss Capital, cel mai mare intermediar de la bursa românească, cu o cotă de piaţă de 25,7%.

Pe lângă rezultatele financiare este posibil ca şi apropierea datei de înregistrare pentru acţiunile gratuite, respectiv 2 august, să fie un catalizator pentru creşterile din ultimele zile. Pentru fiecare 100 de acţiuni deţinute, Banca Transilvania oferă investitorilor 8 acţiuni gratuite printr-o majorare de capital de 401 mil. lei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW