web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Familia Uglai din Oradea produce curele de ceas din piele naturală de 10.000 de euro anual

Familia Uglai din Oradea produce curele de ceas din piele naturală de 10.000 de euro anual

Vasile Uglai, licenţiat în arte şi design, a îmbinat pasiunea pen­tru ceasuri cu învăţăturile de­prinse în timpul facultăţii şi a pornit o afacere prin care pro­duce curele de ceas din piele naturală, hand-made, într-un atelier din Oradea, alături de soţia şi fiica sa. Businessul a pornit în urmă cu doi ani, fiind finanţat prin programul gu­ver­namental Start-Up Nation cu 200.000 de lei, scrie Ziarul Financiar.

”Am zăbovit puţin în domeniul designu­lui interior, îndreptându-mă, fără să ştiu, spre ceea ce fac azi. La început, din pasiunea mea pentru ceasuri, mi-am dorit o curea nouă, însă nu am găsit una care să îmi placă. Atunci am decis să îmi fac singur una. Apoi am mai făcut încă una şi încă una, pe care le-am postat pe Facebook, iar în scurt timp am înce­put să primesc comenzi atât din România, cât şi din străinătate”, povesteşte Vasile Uglai, fonda­to­rul companiei Atelier Uglai, citat de ZF.

Însă, la momentul respectiv, nu deţinea fon­durile necesare pentru a-şi face propriul ate­lier. La începutul anului 2017, soţia sa a aflat de programul de finanţare Start-Up Nation, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Astfel, au depus un proiect în scopul obţi­ne­rii ajutorului financiar, au obţinut banii de la stat şi cu aceştia şi-au făcut un atelier în mijlo­cul oraşului Oradea. Finanţarea de 200.000 de lei a fost investită în achiziţionarea echi­pamentelor necesare şi susţinerea angajaţilor.

Producţia efectivă în noul atelier a pornit în 2018, iar antreprenorul spune că într-o lună realizează aproximativ 70-100 de curele de ceas din piele, hand-made. Materia primă, piele, şi materialele necesare realizării produselor sunt achiziţionate de la furnizori români.

Comenzile vin atât din mediul online, cât şi direct în atelier. Preţurile curelelor pornesc de la 120 lei şi cresc în funcţie de complexitatea lucrării şi în funcţie de tipul de piele ales de client. Înainte de realizarea produselor, meşte­rul discută cu fiecare client în parte pentru a afla ce îşi doreşte.

„În acest an, antreprenorul are în plan să-şi lărgească gama de produse. Recent, el a realizat primele portcarduri din piele, pentru care vede o cerere în creştere din partea clienţilor. În viitor, el intenţionează să creeze şi curele pentru pantaloni, dar şi diferite accesorii din piele naturală, lucrate manual.

Vasile Uglai spune că anul 2018 a fost provocator, dar satisfacţiile au fost pe măsură,  atât din punct de vedere material, cât şi profesional. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de 44.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW