web analytics
Sunteți aici

Italienii de la Maschio-Gaspardo şi-au triplat profitul anul trecut, la peste 7 mil. lei

Producătorul italian de utilaje agricole Maschio-Gaspardo România din Chişineu-Criş, judeţul Arad, a avut în 2018 o cifră de afaceri de peste 249 mil. lei (53,6 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat în 2018 un profit net de peste 7 mil. lei (1,5 mil. euro), de 3,4 ori mai mare faţă de anul anterior, conform datelor publice.

Fabrica Maschio-Gaspardo din judeţul Arad produce e­chi­pa­ment de cultivare pentru tractoare (scarificatoare, grape cu dis­curi, cultivatoare cu dinţi, echipament de pregătire a patului de semănat), conform informaţiilor de pe site-ul companiei. Pe lângă utilajele produse la fabrica din Chişineu-Criş, Maschio-Gas­pardo distribuie în România, prin inter­me­diul dealerilor, uti­lajele fabricate în celelalte puncte de pro­duc­ţie ale grupului ita­lian.

Clienţii companiei sunt fermierii mari, care cumpără uti­la­je pentru a lucra suprafeţe extinse de teren, dar şi fermierii mici şi mijlocii. Producătorul italian de utilaje agricole a ma­jorat anul trecut valoarea împrumutului luat în 2017 de la Exim­Bank de la 2,6 mil. euro la aproximativ 16 mil. eu­ro, fon­durile fiind destinate derulării activităţii curente a com­paniei.

Maschio-Gaspardo România a finalizat în 2017 implementarea unui proiect de extindere a capacităţii de producţie şi diversificarea acesteia, în valoare de circa 10 milioane de euro, care a constat în extinderea halei de producţie cu 8.650 de metri pătraţi şi dotarea acesteia cu echipamentele necesare.

Maschio Gaspardo a fost înfiinţată la Campodarsego, Italia, în 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio. Grupul italian are şapte unităţi mari de producţie, 4 în Italia şi alte 3 în străinătate (România, India şi China) şi 12 filiale de vânzări (Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, România). Maschio Gaspardo are o cifră de afaceri anuală de peste 300 de milioane de euro, din care 80% se exportă în 100 de ţări ale lumii.  În România grupul este prezent din 2003 prin fabrica de la Chişineu-Criş, la 43 de kilometri de municipiul Arad, unde produce diferite echipamente pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi şi prese de balotat).

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW