19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALStart-up-ul hi-tech Blugento din Cluj a fost evaluat la 4 mil. euro

Start-up-ul hi-tech Blugento din Cluj a fost evaluat la 4 mil. euro

Furnizorul de soluţii de e-commerce bazate pe platforma Magento, Blugento din Cluj-Napoca, a fost evaluat la aproape 4 mil. euro în urma unei tranzacţii prin care grupul polonez R22 a achiziţionat un pachet de 31% din acţiuni.

”Parteneriatul a presupus vânzarea unui pachet de 31% din acţiuni şi vizează dezvoltarea platformei şi extinderea businessului Blugento pe mai multe pieţe europene, primele vizate fiind Polonia şi Franţa. Aceasta este a doua investiţie pe care Blugento reuşeşte să o atragă în decursul a doi ani. Prima infuzie de capital, în valoare de 120.000 de euro, a avut loc în iunie 2017”, au anunţat reprezentanţii companiei.

”Parteneriatul cu Grupul R22 ne va ajuta să ne atingem obiectivele de dezvoltare, să creăm cea mai bună soluţie de comerţ electronic pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi să ne extindem la nivel internaţional. Sprijinul R22 include nu numai finanţarea pentru dezvoltare, ci şi accesul la know-how şi la o bază de peste 250.000 de clienţi ai grupului”, a declarat Sandu Băbăşan, CEO al Blugento.

În urma noii infuzii de capital, Blugento este evaluată la aproximativ 3,8 milioane de euro. Anterior tranzacţiei cu R22, conform datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii majoritari ai companiei erau Sergiu Lucian Băbăşan (53,33%) şi Sergiu-Vlad Stănescu (26,67%).

”Planurile noastre de extindere vizează atât pieţe noi, cât şi produse noi. Am construit un portofoliu cuprinzător de servicii şi instrumente care permit antreprenorilor să îşi dezvolte afacerea online şi să le sprijine în automatizarea proceselor de business. Blugento este un instrument unic care permite crearea rapidă şi la costuri reduse de magazine online profesioniste. Compania şi-a dovedit valoarea pe piaţa românească şi este pregătită pentru o expansiune internaţională”, spune Jakub Dwernicki, CEO al R22. 

Tranzacţia a fost asistată pentru Blugento de Casa de avocatură Laurenţiu, Laurenţiu & Associates – Attorneys at law (LLA), prin implicarea directă a lui Sorin Răzoare, Partner LLA. Blugento are în plan şi extinderea echipei, până la finalul anului urmând să ajungă la 35 angajaţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments