web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Lanţul Diverta a deschis două librării în Cluj-Napoca

Lanţul Diverta a deschis două librării în Cluj-Napoca

Reţeaua Diverta, controlată de omul de afaceri Radu Octavian, a ajuns la 28 de unităţi pe piaţa locală după ce a bifat două noi des­chideri de maga­zine în Clu-Napoca, dar are în plan să mai deschi­dă alte patru librării, scrie Ziarul Financiar.

”Am deschis un magazin în Iulius Mall din Cluj-Napoca, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi şi unul stradal în Piaţa Uni­rii, pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, inves­tiţia totală fiind de 200.000 de euro”, a declarat Amalia Buliga, CEO al companiei Diverta, citată de ZF.

Din 2017, ea a intrat ca acţionar în com­pania care administrează lanţul de librării cu un pachet de 10%, în urma majorării de capital social. Lanţul are în plan să mai deschidă noi magazine şi să ajungă la 32 de unităţi până anul viitor.

Lanţul îşi asigură 30% din business din vânzarea de cărţi, iar restul vine din papetărie, jucării şi alte poduse, potrivit ultimelor date. Lanţul a început să deschidă noi librării din 2016, când a bifat cinci noi deschideri. Datele arată că anul trecut lanţul Diverta a finalizat cu afaceri de 13 milioane de euro. Piaţa locală a cărţii este estimată la 80-100 milioane de euro, potrivit datelor de la jucătorii din piaţă.

Sursa Foto: Facebook Diverta Iulius Mall

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW