web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Baracca şi Fragment din Cluj-Napoca au fost incluse în topul celor mai bune cinci restaurante din Ro­mânia

Baracca şi Fragment din Cluj-Napoca au fost incluse în topul celor mai bune cinci restaurante din Ro­mânia

Ghidul Gault & Millau, originar din Franţa şi prezent acum în circa 20 de ţări din lume, a analizat câteva sute de unităţi din România şi a selectat 275 de restaurante şi localuri POP (183 de restaurante şi 92 de localuri POP) din 15 oraşe din ţară pentru a fi incluse în clasamentul pe 2019.

Cele mai bune cinci restaurante din Ro­mânia sunt Bistro Ateneu din Bucu­reşti (cu un total de 15,5 puncte dintr-un maxim de 20 posibile), Baracca şi Fragment din Cluj-Napoca, Kaiamo şi The Artist din Capitală. Celor patru le-a fost acordat acelaşi scor, de 15 puncte.

În total au fost analizate câteva sute de localuri dintre care au fost selectate 275 pentru a fi incluse în cea de-a doua ediţie a ghidului Gault Millau România. Restaurantele incluse în ghidul Gault&Millau România primesc punc­te şi bonete cu echivalare şi recu­noaş­tere internaţională.

Sistemul de notare este de la 0 la 20 şi vor intra în ghid doar res­tau­rantele care obţin minimum 10 puncte în urma evaluării. Pe lângă puncte, restau­rantele primesc şi bonete, respec­tiv 1 bonetă pentru restaurantele cu note între 11 şi 12,5, 2 bonete pentru res­taurantele cu note între 13 şi 14,5, 3 bo­nete pentru restaurantele cu note între 15 şi 16,5, 4 bonete pentru restaurantele cu note între 17 şi 18,5 şi 5 bonete pentru restaurantele cu note între 19 şi 19,5, acesta fiind de altfel şi punctajul maxim care se poate obţine. Restaurantele cu note între 10 şi 11 nu primesc bonete.

Ghidul francez Gault & Millau a intrat oficial pe piaţa locală anul trecut cu un prim ghid al celor mai bine cotate restaurante din România, iar în această primăvară compania a lansat şi un ghid al celor mai bune vinuri româneşti.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW