24.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 17, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIFortech și Core Capital lansează AIPERION, o companie de soluții financiare (P)

Fortech și Core Capital lansează AIPERION, o companie de soluții financiare (P)

  • AIPERION propune o nouă generație de soluții financiare bazate pe inteligența artificială;
  • AIPERION este un joint venture construit prin alaturarea Fortech – unul dintre dezvoltatorii de software de top, recunoscut de Deloitte si EY, și Core Capital Management – o companie de consultanță în domeniul managementului riscului;

Dezvoltatorul de software cu capital 100% românesc, Fortech anunță lansarea unui parteneriat strategic cu o firma de consultanță în servicii financiare din SUA, Core Capital Management. Cele două entități își unesc forțele sub umbrela AIPERION pentru a le oferi investitorilor un portofoliu de soluții financiare integrate, bazate pe inteligența artificială.

Noua societate comercială își are rădăcinile într-o relație de lungă durată între companiile fondatoare. Capitalul de cunoștinte acumulat de fiecare organizație în parte este transferat în serviciile AIPERION.

Oferta AIPERION se adresează fundațiilor, companiilor de asigurări, firmelor de audit și consultanță financiară, fondurilor de pensii, dar și investitorilor individuali.

Soluțiile AIPERION combină trei dimensiuni de expertiză, transferate din cele două entități: consultanță financiară, cu precădere în managementul riscului; tehnologie; și cercetare științifică. Acestea sunt livrate într-un model integrat, facilitând astfel procesul de colaborare pentru client.

Clienții se pot aștepta la vizibilitate și control la nivelul tuturor claselor de active ce compun portofoliul investițional; evaluare mai precisă a rentabilității investițiilor efectuate și la un portofoliu mai robust, reprezentat într-un singur model, independent de mixul și tipurile de investiții;

”Totul începe cu o mai bună înțelegere a factorilor de risc și a senzitivității portofoliului. Scopul nostru este de a le oferi investitorilor o nouă perspectivă asupra construcției portofoliului, la pachet cu procesele și soluția tehnică aferentă. Îi ajutăm să își cartografieze planul de la măsurarea riscurilor la gestionarea riscurilor. Nu în ultimul rând susținem investitorii în repoziționarea funcției responsabile de gestiunea riscului la un nivel strategic, în cadrul organizațiilor lor.”,   menționeazăDr. Sorina Zăhan, Managing Partner și CIO Core Capital, Managing Partner și CEO AIPERION.

Din punct de vedere tehnic, AIPERION integrează AI și familia constitutivă de tehnologi, inclusiv rețele neuronale. Comparativ cu soluțiile tradiționale bazate pe machine learning, soluția AIPERION lucrează cu volum redus de date variate. Aceasta este o caracteristică esențială a soluției.

Cu o experiență de peste 15 ani în industria de servicii software, Fortech lucrează alături de echipa de cercetare și consultanții Core Capital Management, pentru a dezvolta platforma care generează algoritmul de modelare a portofoliului și susține integrarea acestuia cu alte sisteme existente în cadrul organizației clientului.  În acest fel, managerul de risc al unei companii se poate concentra în totalitate pe construcția portofoliului investițional și nu pe soluția tehnică.

”Suntem încântați să punem umărul la construcția AIPERION, în calitate de partener tehnic. Rolul nostru este de a imprima o cultură a inovației prin tehnologie, în timp ce lucrăm îndreaproape cu echipa de cercetare și echipa de consultanți financiari. Împreună avem șansa să aprofundăm nivelul de înțelegere a nevoilor specifice clienților din sectorul financiar, în particular zona de risc. Astfel, vocea clientului poate deveni parte integrantă din soluțiile pe care le dezvoltăm pentru investitori.”, a declarat Călin Văduva, CEO Fortech și Partener AIPERION.

Dincolo de misiunea asumată în calitate de co-fondator AIPERION, atât Fortech, cât și Core Capital Management vor continua să livreze serviciile proprii ariilor de expertiză.

Despre AIPERION

AIPERION este o companie de consultanță, tehnologie și cercetare, specializată în domeniul financiar, în particular gestiunea rentabilității riscurilor. Serviciile AIPERION se adresează unei categorii largi de instituții, incluzând  fundații, companii de asigurări, firme de audit și consultanță financiară, fondurilor de pensii și chiar investitorilor individuali. Misiunea companiei este de a le oferi investitorilor mai mult control asupra riscurilor aferente unei investiții și realizează acest deziderat printr-o abordare științifică și tehnologică inovatoare.

www.aiperion.ai

Despre Fortech

Fortech este o companie românească de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca. Cu un număr de peste 700 de angajați și colaboratori, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscută recent de EY și în mod repetat în topul Deloitte ce clasează companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est. Din 2003, două sute de clienți au ales Fortech, printre care T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer și Renault.

www.fortech.ro

Despre Core Capital Management

Fondată în 2004, Core Capital Management este un furnizor de servicii financiare și cercetare în domeniul financiar. Prin intermediul diviziei de cercetare științifică, Core Labs, și un istoric de practică academică și dezvoltare de algoritmi de modelare a riscului, compania este recunoscută atât pentru perspectiva de gândire cât și pentru performanțele înregistrate alături de clienții deserviți, al căror portofoliu cumulat depășeste $100bn. Sediul companiei se află în SUA, Chicago.

http://corecap.com/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments