web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Familia Neamţu din Braşov a ajuns la afaceri de peste 1 mil. euro din prelucrarea de piatră naturală pentru amenajări interioare şi exterioare

Familia Neamţu din Braşov a ajuns la afaceri de peste 1 mil. euro din prelucrarea de piatră naturală pentru amenajări interioare şi exterioare

Familia Neamţu din judeţul Braşov a pornit, în urmă cu mai bine de 25 de ani, o afacere în prelucrarea de piatră naturală, care i-a adus anul trecut venituri de peste cinci milioane de lei. Fondatorul afacerii Agricin este Marian Neamţu, de profesie inginer, dar cu studii şi în domeniul economic, scrie Ziarul Financiar.

Atelierul de 180 de metri pătraţi, amplasat la o distanţă de 15 kilometri de Braşov, a fost completat ulterior cu un depozit în Braşov. La câţiva ani de la primele pietre şlefuite, în afacere a fost cooptat fiul său, Răzvan Neamţu, care are acum rolul de administrator în firmă.

Astăzi, prelucrarea pietrei şi prezentarea produselor se fac pe o platformă industrială din Ghimbav, judeţul Braşov, unde se află fabrica, depozitul şi mai multe showroomuri, pe DN1 Braşov-Sibiu, aproape de viitorul aeroport internaţional Braşov – Ghimbav.

„Investiţia noastră a fost toată munca şi profitul obţinut în 25 de ani de activitate, estimat astăzi la circa nouă milioane de euro şi materializat în 3.000 de metri pătraţi de showroomuri şi birouri, peste 20.000 de metri pătraţi de materiale în stoc, spaţii de depozitare şi producţie de peste 12.000 de metri pătraţi“, spune Răzvan Neamţu, fiul fondatorului, citat de ZF.

Piatra naturală care este prelucrată de familia Neamţu venea, la început, din cariere româneşti, din Ruşchiţa, Geoagiu, Roşia Montană, Moneasa. Mai târziu, antre­prenorii s-au orientat către materii prime din Italia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Croaţia sau Suedia. Astăzi, în portofoliul Agricin există 170 de materiale diferite, de la marmură, granit şi travertin, la onix sau pietre semipreţioase. Toate sunt folosite pentru amenajări de bucătării, băi, sisteme de scări, vinoteci, pardoseli, şeminee, monumente istorice, dar şi în amenajări peisagistice.

Livrările pentru toate aceste tipuri de proiecte au adus anul trecut familiei Neamţu o cifră de afaceri de 5,5 milioane de lei, la un profit de peste 300.000 de lei. Echipa care lucrează pentru Agricin este formată din 34 de angajaţi, la care se adaugă şi câţiva colaboratori pentru consultanţă, arhitectură şi design.

Preţurile produselor sunt variabile în funcţie de tipul de piatră solicitat şi de complexitatea manoperelor şi încep de la 20 de euro pe metru pătrat. Costurile pot ajunge chiar şi la 5.000 de euro pentru produse speciale, cum ar fi o recepţie de intrare într-un hotel retroiluminată, din materiale exotice, venite de pe alte continente.

Sursa Foto: Facebook Agricin

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW