web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Cel mai mare furnizor de piese auto din România a avut afaceri de peste 1,4 miliarde lei în 2018

Cel mai mare furnizor de piese auto din România a avut afaceri de peste 1,4 miliarde lei în 2018

Furnizorul de piese auto Autonet Import a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 1,439 mld. lei (309,5 mil. euro), în creştere cu 13,4% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Profitul net al companiei a scăzut anul trecut la 46,1 mil. lei (9,9 mil. euro), de la un câştig net de 50,8 mil. lei (11,2 mil. euro) realizat de Autonet Import în 2017, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Numărul mediu de angajaţi ai companiei a ajuns anul trecut la 1.346.

Autonet este un business demarat în Ro­mânia şi dez­voltat pe mai multe pieţe. Compania Autonet Import a fost fondată în 1996, în plin avânt antreprenorial pe piaţa locală, iar compania din Ungaria în 2002, urmând dezvoltarea şi pe alte pieţe.

Autonet Import deserveşte clienţi din trei ţări (România, Ungaria şi Slovenia), prin trei centre de distribuţie şi 71 de depozite regionale, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Grupul Autonet este unul dintre cei mai importanţi furnizori din segmentul reparaţiilor auto din Europa Centrală şi de Est, fiind compus din Autonet Im­port România, Autonet Import Unga­ria, Autonet Import Slovenia (furnizori after­market pentru segmentul de re­paraţii auto), Lubexpert România, Lub­expert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lu­brifianţi), Forsius (vopsele auto), Net­work Systems (IT, Web, agenţie marke­ting), Garage Assist (echipa­mente de service), A24 (asistenţă rutieră), Global Assis­tance (asigurări), Unifilter (filtre), Autonet Management Company (ma­na­gement).

Businessul a fost controlat de oamenii de afaceri Zoltan Kondor şi Mihaly Lieb din Satu Mare până în urmă cu aproximativ trei ani, când afacerea a fost preluată în proporţie de 51% de Swiss Automotive Group, într-o tranzacţie de câteva zeci de milioane de euro, potrivit datelor de la acel moment.

Mihaly Lieb şi Zoltan Kondor sunt unii dintre cei mai discreţi antreprenori locali, astfel că există puţine informaţii despre ei. Grupul Autonet are aproape 1.800 de angajaţi în cele patru ţări în care este prezent (România, Ungaria, Slovacia şi Slovenia) şi o cifră de afaceri de 354 de milioane de euro în 2016.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW