19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUniunea Europeană finanţează cu 110 milioane euro sistemul de apă şi canalizare...

Uniunea Europeană finanţează cu 110 milioane euro sistemul de apă şi canalizare din sudul judeţului Cluj

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia-Turzii a primit fonduri în valoare de 110 milioane euro.

Proiectul va asigura tuturor locuitorilor din sudul judeţului Cluj acces la servicii de apă şi canalizare, prin extinderea şi modernizarea infrastructurii existente, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Acest proiect major este parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi va beneficia de un sprijin financiar din partea UE de peste 110 milioane de euro, prin Fondul de coeziune.

Proiectul va fi implementat în 13 localităţi din judeţul Cluj, reunite în cadrul Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară „Apa Văii Arieşului” (Aiton, Călăraşi, Câmpia Turzii, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Turda, Tritenii de Jos, Viişoara) şi vine în continuarea investiţiilor făcute din bani europeni în perioada 2007 – 2013 în reţeaua de apă şi canalizare din această parte a judeţului.

Proiectul prevede reabilitarea a 104 kilometri din lungimea reţelei actuale de transport al apei, precum şi extinderea acesteia cu peste 250 de kilometri de conducte. În ceea ce priveşte sistemul de canalizare, sunt prevăzute reabilitarea actualei reţele pe o lungime de 48 de kilometri, extinderea acesteia cu 130 de kilometri, construirea a 48 de noi staţii de pompare, precum şi extinderea a 2 staţii de tratare a apelor uzate.

Proiectul urmează a fi implementat până la finele anului 2023 şi va contribui la păstrarea unui mediu înconjurător mai curat, care asigură protecţia sănătăţii locuitorilor şi previne deversările de apă uzată din reţeaua de distribuţie şi stocare.

Pentru perioada 2014-2020, România beneficiază de o alocare de peste 22 de miliarde de euro în cadrul Politicii de coeziune, din care mai mult de 9 miliarde sunt dedicate Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Din acestea, 7 miliarde de euro sunt finanţări prin Fondul de coeziune, iar peste 2 miliarde prin Fondul european de dezvoltare regională.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments