web analytics
Sunteți aici

Proiect legislativ: Fumatul va fi interzis în parcuri şi maşini în care se află minori. Sunteţi de acord?

Deputatul USR Tudor Pop a depus un proiect legislativ care interzice expunerea produselor de tutun în magazine, în afara locului de vânzare, dar şi a fumatului în parcuri sau maşinile în care se află minori şi femei însărcinate.

”Am semnat alături de colegii mei Emanuel şi Adrian o iniţiativă prin care mutăm practic tutunul şi produsele asociate din supermarketuri în tutungerii, aşa cum se practică de mult în ţări civilizate, ţări spre care uneori ne uităm cu admiraţie. O iniţiativă prin care asociem dispozitivele cu vaporizator cu produsele din tutun, după cum e şi normal, o iniţiativă prin care interzicem fumatul în parcuri şi în maşinile în care se află minori şi femei însărcinate. Prin care împie­di­căm expunerea copiilor la orice mesaj publicitar legat de tu­tun şi permitem asta doar acolo unde ştim sigur ca intră doar consumatorii adulţi ai acestor produse”, a spus deputatul Tudor Pop, susţinând că o astfel de modificare legislativă este susţinută de 82% dintre alegătorii partidului său.

Proiectul îşi propune modificarea mai multor prevederi ale legii tutunului şi înăsprirea amenzilor, respectiv actualizarea definiţiei fumatului, incluzând şi sistemele asemănătoare care nu conţin tutun şi interzicerea fumatului în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW