14.7 C
Cluj-Napoca
joi, mai 2, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de piese din aluminiu pentru aeronave UACE din Maramureş, afaceri de...

Producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave UACE din Maramureş, afaceri de 494 mil. lei şi profit de 84 mil. lei

Producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 494,5 mil. lei (106,4 mil. euro), mai mult cu 7% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de 83,3 mil. lei (17,9 mil. euro), în creştere cu 34% faţă de anul precedent şi un număr mediu de 1.447 de angajaţi, conform datelor publice.

Compania Universal Alloy Corporation Europe (UACE) este cel mai mare câştigător al ajutoarelor de stat, cu o finanţare de 174 mil. lei (38 mil. euro) pentru o investiţie de 526 mil. lei (114 mil. euro), arată datele publicate în decembrie pe site-ul mfinante.ro. Universal Alloy Corporation Eu­rope furnizează componente celor mai importanţi producători de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech.

În urmă cu trei ani, Banca Euro­peană pentru Re­construcţie şi Dezvol­tare (BERD) a acordat un împrumut de 25 de milioane euro producă­torului din Dumbră­viţa, pentru extinderea capacităţii de pro­ducţie, ca urmare a creşterii cererii. Pe lângă creşterea capa­cităţii tuturor activită­ţilor UACE, împrumu­tul BERD a susţinut in­tro­ducerea tehno­lo­giilor inovatoare, pre­cum reciclarea completă a rezidurilor metalice.

De asemenea, compania a con­tinuat pregătirea şi formarea perso­nalului local prin implementarea de noi competenţe şi know-how în România, potrivit unor informaţii furnizate anterior de BERD. Împrumutul a reprezentat o extin­dere a finanţării acordată de Banca Europeană companiei Universal Alloy Corporation Europe în anul 2012.

Montana Group, din care face parte şi compania Universal Alloy Corporation Europe, a fost fondat în 2006 de antreprenorul austriac Michael Tojner, 52 de ani, care a construit prin achiziţii un grup cu vânzări de 850 mil. euro şi un profit operaţional de 114 mil. euro în 2017. Tojner are investiţii şi în real-estate în Austria, dar şi în zona de private equity.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments